Κεραμέως: Δεν αποκλείεται η παράταση στο κλείσιμο των σχολείων - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Κεραμέως: Δεν αποκλείεται η παράταση στο κλείσιμο των σχολείων - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις Facebook Twitter
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, άφησε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός, το μέτρο ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και οικογενειών και είναι πιθανό να παραταθεί, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2-3 εβδομάδων. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως είναι πιθανό να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου».

«Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό που περιμέναμε ήταν να δούμε πότε το μέτρο αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την κοινότητα. Η απόφαση ελήφθη με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών».

Πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων, οι αρχές θα επανεξετάσουν όλα τα δεδομένα και θα κρίνουν αν συντρέχουν λόγοι για παράταση του μέτρου. «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά έχουμε ετοιμαστεί στο υπουργείο και για αναστολή σχολείων για μεγαλύτερο διάστημα», σχολίασε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Πιθανή επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς

 

Όπως εξήγησε, αν η αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι για δύο ή τρεις εβδομάδες, γιατί κάποια είχαν αναστείλει νωρίτερα τη λειτουργία τους, η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών θα γίνει «ανώδυνα» μειώνοντας τη διάρκεια των ωρών σε 35 λεπτά και περικόπτοντας τους περιπάτους. «Αν η αναστολή είναι για δύο εβδομάδες είμαστε σε θέση με αυτά τα μέτρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να δούμε επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης».

Σχετικά με τις εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως «αν μιλάμε για 2-3 εβδομάδες θα αναπληρωθούν οι ώρες και εάν είναι μεγαλύτερη η παράταση μπορεί να πάμε λίγο παραπέρα, μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν για αργότερα και οι πανελλαδικές».

Προανήγγειλε δε την έναρξη προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, ενώ προετοιμάζεται αντίστοιχη διαδικασία και για τους υπόλοιπους μαθητές. «Είμαστε σε επαφή και με τα πανεπιστήμια τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM