Ερντογάν: Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες -Πέτσας: Fake news

Ερντογάν: Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες -Πέτσας: Fake news Facebook Twitter
Η Αθήνα διέψευσε τα λεγόμενα του Ερντογάν για νεκρούς πρόσφυγες (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά στα σύνορα.

Στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Αθήνα για την αντίδρασή της μετά τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

«Η Αθήνα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο για το μεταναστευτικό. Οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες και τραυμάτισαν σοβαρά άλλον ένα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και μέσα σε λίγα λεπτά, ο Στέλιος Πέτσας του απάντησε κάνοντας λόγο για fake news και τουρκική προπαγάνδα.

«Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα δεν έχουν πυροβολήσει εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να μπει στην Ελλάδα παράνομα», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτηση στο Twitter και έκανε λόγο για «κραυγαλέα και εσκεμμένη παραπληροφόρηση».

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για νεκρό πρόσφυγα στα σύνορα, που είχαν μεταδώσει τα τουρκικά ΜΜΕ. Και σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφερθεί σε τουρκική προπαγάνδα. 

Ερντογάν: Να κοιτάξουν τι κάνει η ελληνική ακτοφυλακή

Ο Ερντογάν πάντως δεν σταμάτησε εκεί. Κάλεσε τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, που θα επισκεφθούν την Τρίτη τα σύνορα στον Έβρο, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να «κοιτάξουν και τι κάνει η ελληνική ακτοφυλακή στο Αιγαίο».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της μετά τη συμφωνία για τη διαχείριση του προσφυγικού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Η Τουρκία δεν θέλει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ της Ευρώπης. Έχουμε ήδη δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια και θα βρούμε τρόπο να κερδίσουμε αυτά τα λεφτά».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM