Ερντογάν: Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες -Πέτσας: Fake news

Ερντογάν: Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες -Πέτσας: Fake news Facebook Twitter
Η Αθήνα διέψευσε τα λεγόμενα του Ερντογάν για νεκρούς πρόσφυγες (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά στα σύνορα.

Στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Αθήνα για την αντίδρασή της μετά τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

«Η Αθήνα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο για το μεταναστευτικό. Οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες και τραυμάτισαν σοβαρά άλλον ένα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και μέσα σε λίγα λεπτά, ο Στέλιος Πέτσας του απάντησε κάνοντας λόγο για fake news και τουρκική προπαγάνδα.

«Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα δεν έχουν πυροβολήσει εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να μπει στην Ελλάδα παράνομα», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτηση στο Twitter και έκανε λόγο για «κραυγαλέα και εσκεμμένη παραπληροφόρηση».

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για νεκρό πρόσφυγα στα σύνορα, που είχαν μεταδώσει τα τουρκικά ΜΜΕ. Και σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφερθεί σε τουρκική προπαγάνδα. 

Ερντογάν: Να κοιτάξουν τι κάνει η ελληνική ακτοφυλακή

Ο Ερντογάν πάντως δεν σταμάτησε εκεί. Κάλεσε τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, που θα επισκεφθούν την Τρίτη τα σύνορα στον Έβρο, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να «κοιτάξουν και τι κάνει η ελληνική ακτοφυλακή στο Αιγαίο».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της μετά τη συμφωνία για τη διαχείριση του προσφυγικού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Η Τουρκία δεν θέλει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ της Ευρώπης. Έχουμε ήδη δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια και θα βρούμε τρόπο να κερδίσουμε αυτά τα λεφτά».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM