Θα προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Στη Χίο και τη Λέσβο ξέσπασαν επεισόδια, μετά την άφιξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που συνοδεύουν τα μηχανήματα για την έναρξη των εργασιών στις εκτάσεις που έχει επιτάξει η κυβέρνηση, για την κατασκευή κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μικρές αντιδράσεις και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να συνεργαστούν.

 

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο OPEN.

 

«Υγειονομική βόμβα οι άναρχες δομές»

 

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «υγειονομικές βόμβες» τις άναρχες δομές.

 

«Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Έχουν αποβιβαστεί τα μηχανήματα και το προσωπικό στα σημεία που πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις», είπε ο κ. Πέτσας και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

 

«Ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί. Θα γίνουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης», επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία.