Οι πρώτες δηλώσεις της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου - Το ποίημα του Τασούλα στη νεοεκλεγείσα ΠτΔ

Οι πρώτες δηλώσεις της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου - Το ποίημα του Τασούλα στη νεοεκλεγείσα ΠτΔ Facebook Twitter
Τι τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - EUROKINISSI
4

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μετέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσνταντίνος Τασούλας.

Η κα.Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τον κ.Τασούλα «για το μήνυμα» που της μετέφερε και τα «ευγενικά του λόγια», διαβεβαίωσε πως έχει «πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω» και δεν παραγνωρίζει τις προκλήσεις των καιρών μας.

«Σε συνεργασία με τη Βουλή, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα συνεργαστούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρώτο της μήνυμα ως Προέδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας».

«Προσβλέπω σε μία κοινωνία που επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του Συνταγματικού μου ρόλο», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως στο πρόσωπο τής κας.Σακελλαροπούλου επαληθεύεται μία αριστοτελική περιγραφή του τετάρτου βιβλίου των Πολιτικών για τις νομοκρατούμενες πολιτείες: «Εν μεν γάρ ταις κατά νόμον δημοκρατούμεναις (Πολιτείαις) ου γίνεται δημαγωγός, αλλ' οι βέλτιστοι των πολιτών εισίν εν προεδρία» (Γιατί όταν οι δημοκρατίες στηρίζονται στον νόμο δεν νοείται να υπάρξει δημαγωγός και διευθύνουν τα κοινά οι καλύτεροι από τους πολίτες). Ο ίδιος, μάλιστα, κατά την προσφώνησή του επικαλέστηκε και τους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη:

«Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο

πρέπει με το δικαίωμά σου να 'σαι

πολίτης εις των ιδεών την πόλι.

Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι

και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.

Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας

που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης».

«Μετά την επάξια εκλογή σας εύχομαι από καρδίας αντάξιά της θητεία σας για το καλό του Εθνους και του λαού μας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σε ποιο ακριβως σημειο σας δυσαρεστησαν οι προηγουνοι προεδροι? Γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινω απο που εκπορευεται ολη αυτη η ξαφνικη αισιοδοξια.
Μία κυρία με το ατομικό ηθικό και πνευματικό της ανάστημα συνυπάρχει με τους επαγγελματίες πολιτικούς σε παράταξη.Είναι χαρακτηριστική η σκηνή την ώρα που μιλάει ο ΠτΒ.Αισθάνθηκα από τα λόγια της ότι έχει την θέληση και την ικανότητα να πετύχει στον θεσμικό της ρόλο και ότι θα βγούμε ωφελημένοι σαν πολίτες που εκλέχτηκε.