Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συγκεκριμένους διορισμούς σε ελληνικά νοσοκομεία. 

 

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Από τη δεξαμενή των αρίστων στο καλάθι των αχρήστων, ένα ρουσφέτι δρόμος», η Κουμουνδούρου κάνει λόγια «όργιο ρουσφετιών» και ζητά από το Μαξίμου να ακυρώσει τους «προκλητικούς διορισμούς», αποπέμποντας τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα «δικά μας γαλάζια παιδιά». Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων.

 

»Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική. Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; 'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;

 

»Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς».