Μέσα σε ένταση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, λόγω της επίμαχης τροπολογίας που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αμνηστεύει τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, προχώρησε στη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, κρίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμμένει στο αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημ. Παπαδημούλης, είχε καταστήσει σαφές ότι το κόμμα του έχει υποβάλλει πρόταση ονομαστικής όχι στο σύνολο του σχεδίου νόμου, αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο που περιελήφθη στο νομοσχέδιο.  

 

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε να ακυρωθεί το «επίμαχο άρθρο», καταγγέλλοντας ότι αποτελεί σκανδαλώδη ρύθμιση προς αμνήστευση τραπεζιτών οι οποίοι έδωσαν «θαλασσοδάνεια» στα κόμματα. Προανήγγειλε και κατέθεσε τροπολογία «για ακύρωση αυτού του σκανδάλου». Στο ίδιο κλίμα και ο Πάνος Καμμένος που είπε ότι η κυβέρνηση έφερε νύχτα την τροπολογία για να γλυτώσει τους επιόρκους τραπεζίτες για παράνομα δάνεια 225 εκατ. ευρώ που έδωσαν στα κόμματα.

 

Την απόσυρση της τροπολογίας είχε ζητήσει και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είπε ότι δεν αμνηστεύει το άρθρο τους τραπεζίτες για τα δάνεια, ωστόσο πρέπει να αποσυρθεί γιατί ήρθε τελευταία στιγμή, εκπρόθεσμα και έτσι παραβιάζεται ο Κανονισμός και πλήττονται οι θεσμοί.

 

Ο κ. Τραγάκης δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου, έκρινε ότι η ψηφοφορία πρέπει να γίνει επί του συνόλου και έτσι το νομοσχέδιο πέρασε.

Ο κ. Παπαδημούλης από την αίθουσα των δημοσιογράφων κατήγγειλε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Ερωτηθείς δε γιατί δεν μετέτρεψε με δήλωσή του το αίτημα ονομαστικής επί του άρθρου σε αίτημα επί του συνόλου, ώστε να υπερπηδηθεί το «κώλυμα» του Κανονισμού, απάντησε ότι είχε προηγηθεί συνομιλία του με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, τον οποίο ενημέρωσε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει σε ψηφοφορία επί του συνόλου και αρκέστηκε σε αυτό.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr