Άμεσες κινήσεις με αποφασιστικότητα είναι τα βήματα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τα οποία συμφωνήθηκαν στην σύσκεψη Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Υγείας.

 

Η μάχη για την βελτίωση της Υγείας των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος ήταν το αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης για το θέμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, αλλά και του υφυπουργού κ. Βασ. Κοντοζαμάνη.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος την οποία ο Πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Δημόσια Κτίρια. Δηλαδή την Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες.

 

 

Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην αντικαπνιστική μάχη θα ριχθεί όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός, όπως η τροχαία, η δημοτική η αστυνομία, το λιμενικό, οι Περιφέρειες, και οι Επιθεωρητές Υγείας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία.