Αντικαρκινική Εταιρεία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες, παιδικές χαρές και πλατείες

Αντικαρκινική Εταιρεία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες, παιδικές χαρές και πλατείες Facebook Twitter
3

Επέκταση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και σε ανοικτούς χώρους ζητά με ανοικτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η ΕΑΕ, εξέφρασε ταυτόχρονα την ευαρέσκεια της για την αποφασιστικότητα με την οποία επιδιώκεται από την νέα κυβέρνηση η εφαρμογή των αντικαπνιστικών διατάξεων, που έχουν θεσπιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την επιστολή της κάλεσε την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο της απαγόρευσης και στους ακόλουθους ανοικτούς δημόσιους χώρους : παιδικές Χαρές, παραλίες της χώρας, άλση και πλατείες όπου βρίσκουν καταφύγιο αναψυχής οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και τα μικρά παιδιά.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μια από τις 10 καλύτερες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Ευρώπης -σε ότι αφορά τον αντικαπνιστικό αγώνα στην νεολαία – θα συνεχίσει να διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό, την εμπειρία και τις διεθνείς σχέσεις της, για να ενισχύσει την προσπάθεια της Πολιτείας για ένα μέλλον ελεύθερο καπνού για όλους τους Έλληνες»

Όπως αναφέρει το iatropedia.gr,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είχε και κατά το παρελθόν στείλει αίτημα την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, παραλίες, άλση και παιδικές χαρές. Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, μάλιστα, οι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταριείας τονίζουν, ότι είναι απαραίτητη η απαγόρευση, καθώς «τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους».

Στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είχε προτείνει την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους. Παρόμοιες πινακίδες, με αυτές που είχε τοποθετήσει η ΕΑΕ στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Για όποιον Δήμο ενδιαφέρεται, η ΕΑΕ διαθέτει και μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, στην οποία αναγράφεται: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM
Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
Διαφωνώ με τον έτερο σχολιαστη παρακάτω. Εαν είναι να εφαρμοστεί, να εφαρμοστεί καθολικά και για ολους τους χώρους. Την κακιά τη συνήθεια δεν την περιορίζεις λίγο λίγο, την κόβεις μια κι έξω! Δηλαδή οι παραλίες που δεν μπορείς κυριολεκτικά να περπατήσεις από τα βρωμοαποτσιγαρα είναι ωραίες;; Στις παιδικές χαρές, εκεί να δεις τι γίνεται..οι Ελληνίδες είναι οι πρώτες τσιγαρουδες στην Ευρώπη..και τα παιδιά καταλήγουν να μιμούνται τους γονείς,είναι καθρέφτης. ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον νόμο! Είναι θέμα παιδείας! Πουθενά πουθενά δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοια κατάντια! Χρονια στην Ευρώπη αυτά τα θέματα είναι λυμένα, οι πολιτες έχουν συναίσθηση των κανόνων. Εδώ..το παίζουμε αναρχία και τσάμπα μαγκιά! Ντροπή μας! Φτάσαμε να παρακαλάμε τα αυτονόητα: να μην αναπνέουμε καρκίνο στους δημόσιους χώρους! Φτάσαμε η «απόλαυση» κάποιου να είναι ανώτερη απ την υγεία του αλλου! Ε όχι! Αντικαπνιστικός νόμος ΠΑΝΤΟΥ με ΚΑΘΟΛΙΚΗ ισχύ και τρομακτικά υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες. Μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό
Μισό λεπτό ρε παιδιά. Πασχίζουμε να εφαρμοστεί ο νόμος για τους κλειστούς χώρους. Αν γίνει θα είναι ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πίσω από όλες τις αναπτυγμένες (και μη) χώρες στο θέμα αυτό. Το να καπνίζει κάποιος σε εσωτερικό χώρο αποτελεί κατάφορη ένδειξη μη σεβασμού του συνανθρώπου μας. Αντί να εστιάσουμε τη συζήτηση εκεί, πρέπει να ζητάμε την επέκταση του νόμου σε ανοικτούς χώρους; Χρειαζόμαστε και έναν ακόμα ανεφάρμοστο νόμο; Αν εφαρμοστεί η απαγόρευση στους κλειστούς χώρους θα αποτελέσει και αλλαγή στη νοοτροπία της κοινωνίας απέναντι στο κάπνισμα και σίγουρα θα συμβάλλει στον περιορισμό του.
Παιδική χαρά με γονιό με φρέντο, τσιγάρο και κινητό... Πήγανε τα mikel στις κούνιες. lol...ΥΓ Αν δεν θες να του διαθέσεις λίγη προσοχή μην το κάνεις το δόλιο. Πάρε γάτα.