Αντικαπνιστικός νόμος: Τι αποφασίστηκε - Τα επόμενα βήματα για την απαγόρευση του καπνίσματος

Αντικαπνιστικός νόμος: Τι αποφασίστηκε - Τα επόμενα βήματα για την απαγόρευση του καπνίσματος Facebook Twitter
6

Άμεσες κινήσεις με αποφασιστικότητα είναι τα βήματα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τα οποία συμφωνήθηκαν στην σύσκεψη Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Υγείας.

Η μάχη για την βελτίωση της Υγείας των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος ήταν το αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης για το θέμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, αλλά και του υφυπουργού κ. Βασ. Κοντοζαμάνη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος την οποία ο Πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Δημόσια Κτίρια. Δηλαδή την Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην αντικαπνιστική μάχη θα ριχθεί όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός, όπως η τροχαία, η δημοτική η αστυνομία, το λιμενικό, οι Περιφέρειες, και οι Επιθεωρητές Υγείας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία.

Πολιτική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Έζησα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από το 2014 μέχρι το 2017. Πολλοί περιορισμοί, πολλές οπισθοδρομικές πρακτικές και απόψεις (κυρίως απέναντι στις γυναίκες) αλλά ποτέ, σε αυτά τα 3 χρόνια, δεν είδα έναν άνθρωπο να καπνίζει σε κλειστό χώρο. Ακόμα και το καλοκαίρι, με 50C έβγαιναν έξω να καπνίσουν. Όλοι...
Χαχαχα! Στη Σουηδια απο 1 Ιουλιου απαγορευτηκε το καπνισμα στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ χωρους (καφε, εστιατορια κλπ), και στη Μπανανια της Ευρωπης συζητάμε ΠΩΣ θα καταφερουμε να το καταργησουμε στους κλειστους!Στην Τουρκια εν τω μεταξυ εχει απαγορευτει.το καπνισμα αυστηρα σε κλειστους χωρους εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον!