«Θυμάστε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας με τα δερμάτινα και την μηχανή, που είχε συγκρουστεί επανειλημμένα με τον σκληροπυρηνικό Γερμανό ομόλογό του κατά το αδιέξοδο για το τρίτο μνημόνιο; Λοιπόν, το νου σας- ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε επισήμως στο παιχνίδι».

 

Με αυτήν την φράση ξεκινά το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, μετά τις χθεσινές εθνικές εκλογές, όπου το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη συγκέντρωσε ποσοστό 3.4%.

 

«Ένας εκπαιδευμένος οικονομολόγος που έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, οι συχνές εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης τον έχουν κάνει διάσημο όνομα και εκτός της πατρίδας του, της Ελλάδας», γράφει το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως «πήρξε αγκάθι για όσους χαράσσουν πολιτική από την Αθήνα ως τις Βρυξέλλες και ακόμη παραπέρα». 

 

Το δημοσίευμα του Bloomberg, αναφερόμενο στην πορεία του Γιάνη Βαρουφάκη, υπενθυμίζει επίσης πως ο ίδιος είχε παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και πως κάποτε είχε πει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «κινεί τα νήματα των μαριονετών».