Έμμεση κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως ο πολιτικός χώρος του κέντρου και ο θαυμασμός στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν συνδυάζονται. 

 

Ενόψει των εθνικών εκλογών της 7η Ιουλίου, ο υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών υπογραμμίζει ότι «από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ο χώρος του Κέντρου είναι αυτός που κρίνει την έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα» και εκτιμά πως αυτό θα συμβεί και σε αυτές τις κάλπες.

 

Απαριθμώντας τις προτεραιότητες της Πειραιώς, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, ο κ. Δένδιας αναφέρει την «πραγματική ανάκαμψη» της οικονομίας, με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, και την αποκατάσταση του κλίματος ασφάλειας στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια. Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα ότι η ΝΔ θα «ενώσει» τους Έλληνες «μετά την κυριαρχία επί μία δεκαετία ενός τοξικού πολιτικού λόγου και μιας ρητορικής μίσους, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, ταλαιπώρησε τη χώρα και τους πολίτες της».

 

Ο ίδιος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συστηματική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, ενώ κάνει ξεχωριστή αναφορά στα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το "στραπάτσο" που υπέστη με την τακτική της οξύτητας, την οποία χρησιμοποίησε προ των ευρωεκλογών, απέφυγε αρχικά να επαναλάβει το ίδιο σφάλμα. Βεβαίως, δεν ξέχασε τις παλιές συνήθειες, να μας παρουσιάζει σαν το "σκοτάδι" έναντι του "φωτός" που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο ίδιος, παρότι η έννοια του ηθικού πλεονεκτήματος, μετά και τα όσα είδαμε με τις τροπολογίες την τελευταία εβδομάδα που παρέμεινε η Βουλή ανοιχτή, μόνο ειρωνικούς γέλωτες προκαλεί».

 

«Ας μη μας διαφεύγει επίσης, ότι αποχωρώντας ο κ. Τσίπρας επιχείρησε ένα συνταγματικό "πραξικόπημα", προκειμένου να ορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, παρότι είχε ήδη απολέσει τη λαϊκή εντολή. Πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα της πλήρους ασέβειας που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του σε ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο της Δημοκρατίας».

 

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ για «υπερβολική έμφαση» στα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, ο κ. Δένδιας τονίζει πως «αν "κανονικότητα" αποτελεί η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η γενικευμένη ανομία, η καταπάτηση του ασύλου και η βία των κουκουλοφόρων στα πανεπιστήμια, το βάψιμο με μπογιές της Βουλής (...) το να μοιάζουν πλέον με ανεξάρτητο κράτος τα Εξάρχεια, τότε η ΝΔ είναι υπερβολική στην κριτική της. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πλήρως την κριτική» αυτή.

 

Κλείνοντας, τονίζει πως θεωρεί μεγάλο πλεονέκτημα της ΝΔ ενόψει των εκλογών ότι διαθέτει πρόεδρο «έναν κατ΄ εξοχήν φιλελεύθερο πολιτικό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες του συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου αντιλαμβάνονται άλλωστε ότι Κέντρο και θαυμασμός στον Μαδούρο δεν συνδυάζονται».