Πίσω έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου στον τρόπο που θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στο Νέο Ποινικό Κώδικα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε.

 

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Καλογήρου μιλώντας στην Βουλή είπε ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

  

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις αντιδράσεις τόσο των νομικών αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν θέσει το θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μέχρι την ψήφιση των Κωδίκων νομοθετική βελτίωση που θα αποσαφηνίζει τα πράγματα.

 

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις.


Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση».