Βουλή: Μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα

Βουλή: Μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα Facebook Twitter
ΑΠΕ
1

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι συμμετέχουν στη σημερινή συζήτηση των δύο νομοσχεδίων του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας στη Βουλή καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποχωρήσει. 

Η ΝΔ απουσίαζε από την αρχή της διαδικασίας, ενώ το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή κατήγγειλαν τη κυβέρνηση για αντιθεσμική τακτική και αποχώρησαν από τη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέρριψε «το πολιτικό αφήγημα», όπως το χαρακτήρισε, «για μη πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να συνεχίσει να ασκεί, εκ του Συντάγματος, τα καθήκοντά της», τονίζοντας ότι η στάση αυτή κινδυνεύει να συμπαρασύρει τη σημερινή συζήτηση για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση που έρχεται στη Βουλή μετά από δεκαετίες.

«Η διακοπή της συναινετικής πορείας θα μας οδηγήσει να δούμε τα ζητήματα με βάση τα νέα δεδομένα» ο κ. Καλογήρου, ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ δεν θα μετείχαν στη διαδικασία. Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε την απόσυρση των κωδίκων προκειμένου να έρθουν με ευρύτερη συναίνεση στην επόμενη Βουλή.

«Κρατήσατε τους κώδικες συνειδητά και τους φέρνετε την τελευταία στιγμή, όταν έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό η προκήρυξη εκλογών. Δεν υπάρχει ούτε η αναγκαία νηφαλιότητα για διάλογο, ούτε η απαραίτητη συναίνεση», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του καταγγέλλει τη διαδικασία και αποχωρεί. «Αν δεν θέλετε κύριε υπουργέ να συνδέσετε την παρουσία σας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με διαδικασία που είναι σοβαρή για να υποτάσσεται σε σκοπιμότητες πρέπει να το αποσύρετε και το ξανασυζητάμε μετά τις εκλογές. Είναι πολύ σοβαρό να συζητηθεί σε μια βουλή μόνο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους πρόθυμους».

Από τη διαδικασία αποχώρησε και το ΚΚΕ με τον Μανώλη Συντυχάκη έκανε λόγο για απαράδεκτη και fast track διαδικασία που αφορά πολύ σοβαρό νομοθέτημα. Στη συζήτηση μετέχουν  πλέον μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια