Αιχμές Φίλη για την ήττα και τις ευθύνες: Φταίει και το ύφος της εξουσίας

Αιχμές Φίλη για την ήττα και τις ευθύνες: Φταίει και το ύφος της εξουσίας Facebook Twitter
3

Το ύφος της εξουσίας είναι μεταξύ των λόγων που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη.

Τους τρεις λόγους που κατά τον ίδιο προκάλεσαν την ήττα στις ευρωεκλογές περιέγραψε αναλυτικά με δήλωσή του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Νίκος Φίλης αναφέρει πως ο πρώτος λόγος είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε Μνημόνια. Ίσως ήταν λιγότερο επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε Μνημόνια με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς». Συμπλήρωσε, δε, «δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα Μνημόνια. Η ΝΔ έχασε και ανασυγκροτήθηκε και το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».

Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Φίλη ήταν ότι «σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».

Ο τρίτος λόγος κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «είναι το ζήτημα του ύφους της εξουσίας. Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μια απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».

Παράλληλα ζήτησε απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν κάναμε εκλογές (σ.σ. εθνικές) τον Μάιο». «Δεν περιμέναμε μια τόσο σημαντική ήττα και νίκη της ΝΔ. Και οι πιο απαισιόδοξοι δεν το έβλεπαν αυτό» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Όλα αυτά δεν επιλύονται με το να υποχωρήσουμε από ορισμένες αξίες της αριστεράς. Δεν είναι προοπτική να δημιουργηθεί ένα πιο θολό πράγμα» είπε ο κ. Φίλης θέτοντας ένα θέμα και κοινωνικών συμμαχιών καθώς, όπως είπε, «η σχέση μας με τις μεσαίες τάξεις περνάει η κρίση». Στο ερώτημα αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός Παιδείας απάντησε «αυτός είναι ο αγώνας» παραδεχόμενος ότι «πράγματι 9-10 μονάδες είναι μεγάλη διαφορά».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών φυσικά δεν άκουσα ούτε έναν συριζαίο να λέει πως έφταιξε. Κατ' αρχάς δεν πείσατε το λαό για το τι κέρδισε η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία.
Από πού να αρχίσω για το τι έφταιξε. Μήπως να σχολιάσω ότι έγινες υπουργός Παιδείας χωρίς να έχεις πτυχίο; Ή για τον απολυταρχικό τρόπο που λαμβάνετε τις αποφάσεις. Να σου θυμίσω μονάχα το ότι αναμόρφωσες το σχολικό πρόγραμμα με ακραία οικονομικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά χωρίς κανένα διάλογο και είχε σαν συνέπεια να στείλει εκπαιδευτικούς που δούλευαν ως συμβασιούχοι στο ταμείο ανεργίας, ενώ παράλληλα έκανες ανακοινώσεις ότι δεν θεωρείται απόλυση αναπληρωτή η μη επαναπρόσληψή του. Άντε γεια!!!