Μπακογιάννη: Η αλαζονεία δεν συγχωρείται - Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε

Μπακογιάννη: Η αλαζονεία δεν συγχωρείται - Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε Facebook Twitter
0

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ήττα κατά του λαϊκισμού και της αλαζονείας στις ευρωεκλογές και είπε πως «Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε».

«Αν ήταν καταδίκη θα μοιράζονταν οι ψήφοι στα μικρά κόμματα, αλλά δεν θα ήταν η επιβράβευση της ΝΔ. Είναι καταπληκτικό ότι επιβράβευσε τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν παρασύρθηκε σε υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έλεγε περισσότερα από την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά σε αυτή την πολιτική,» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη η ταλαιπωρημένη μεσαία τάξη έριξε την κυβέρνηση Τσίπρα. «Η μεσαία τάξη ανέβασε τον κ. Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε. Εβλήθη τόσο βάναυσα από τη βαριά φορολογία, από τις ασφαλιστικές εισφορές η μεσαία τάξη, που είχε χάσει την εμπιστοσύνη της», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως «στο τέλος σου δίνει και τη σύνταξη και ένα πενηντάρικο. Δεν είναι επαίτες οι συνταξιούχοι».

Επιπλέον η πρώην υπουργός, παραδέχτηκε πως ούτε εκείνη προσδοκούσε ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό νίκης της Νέας Δημοκρατίας, που να αγγίζει διψήφιο, δηλώνοντας πως περίμενε γύρω στις 7 μονάδες διαφορά. «Η νίκη αυτή ανήκει στον Κυριάκο, δεν την περίμενα τόσο μεγάλη, περίμενα γύρω στις 7 μονάδες, αλλά όχι να αγγίζει διψήφιο», τόνισε, προτάσσοντας πως συγκριτικό πλεονέκτημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτή την εκλογική μάχη είναι η σεμνότητα και ο σεβασμός στον πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα πως η κα Μπακογιάννη εκτίμησε πως ο κόσμος δεν συγχώρεσε στην κυβέρνηση, εκτός των άλλων, αλαζονικές συμπεριφορές, θέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμπάργκο των στελεχών της στον ΣΚΑΪ. «Μπορεί να συγχωρέσει λάθη αλλά όχι την αλαζονεία», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μικροψυχία. «Οι Πρέσπες βάρυναν, αλλά τελικά ο κόσμος συνολικά καταδίκασε την κυβέρνηση. Είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας γιατί του συμβαίνει πρώτη φορά. Στις δηλώσεις του μετά την ήττα ήταν απίστευτη η μικροψυχία του και επανέλαβε το διχαστικό λόγο. Αυτό είναι ένδειξη της μικροψυχίας και της αλαζονείας. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Μητσοτάκη και του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Κυριάκο», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές δε, η πρώην υπουργός εκτίμησε πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας με προοδευτικές συμμαχίες.

«Ξεκινάμε έναν καινούργιο αγώνα με τις ίδιες βάσεις της αλήθειας, της υπευθυνότητας, σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι καλό ότι πάμε σε εκλογές, δεν μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση και πολλά σημαντικά θέματα είναι ανοικτά, δείτε την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεν είναι ώρα να μην υπάρχει σταθερή κυβέρνηση», επεσήμανε τέλος η κα Μπακογιάννη, σε σχέση με τα σχέδια της παράταξης της για την επόμενη περίοδο.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM