Μπακογιάννη: Η αλαζονεία δεν συγχωρείται - Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε

Μπακογιάννη: Η αλαζονεία δεν συγχωρείται - Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε Facebook Twitter
0

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ήττα κατά του λαϊκισμού και της αλαζονείας στις ευρωεκλογές και είπε πως «Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε».

«Αν ήταν καταδίκη θα μοιράζονταν οι ψήφοι στα μικρά κόμματα, αλλά δεν θα ήταν η επιβράβευση της ΝΔ. Είναι καταπληκτικό ότι επιβράβευσε τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν παρασύρθηκε σε υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έλεγε περισσότερα από την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά σε αυτή την πολιτική,» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη η ταλαιπωρημένη μεσαία τάξη έριξε την κυβέρνηση Τσίπρα. «Η μεσαία τάξη ανέβασε τον κ. Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε. Εβλήθη τόσο βάναυσα από τη βαριά φορολογία, από τις ασφαλιστικές εισφορές η μεσαία τάξη, που είχε χάσει την εμπιστοσύνη της», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως «στο τέλος σου δίνει και τη σύνταξη και ένα πενηντάρικο. Δεν είναι επαίτες οι συνταξιούχοι».

Επιπλέον η πρώην υπουργός, παραδέχτηκε πως ούτε εκείνη προσδοκούσε ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό νίκης της Νέας Δημοκρατίας, που να αγγίζει διψήφιο, δηλώνοντας πως περίμενε γύρω στις 7 μονάδες διαφορά. «Η νίκη αυτή ανήκει στον Κυριάκο, δεν την περίμενα τόσο μεγάλη, περίμενα γύρω στις 7 μονάδες, αλλά όχι να αγγίζει διψήφιο», τόνισε, προτάσσοντας πως συγκριτικό πλεονέκτημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτή την εκλογική μάχη είναι η σεμνότητα και ο σεβασμός στον πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα πως η κα Μπακογιάννη εκτίμησε πως ο κόσμος δεν συγχώρεσε στην κυβέρνηση, εκτός των άλλων, αλαζονικές συμπεριφορές, θέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμπάργκο των στελεχών της στον ΣΚΑΪ. «Μπορεί να συγχωρέσει λάθη αλλά όχι την αλαζονεία», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μικροψυχία. «Οι Πρέσπες βάρυναν, αλλά τελικά ο κόσμος συνολικά καταδίκασε την κυβέρνηση. Είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας γιατί του συμβαίνει πρώτη φορά. Στις δηλώσεις του μετά την ήττα ήταν απίστευτη η μικροψυχία του και επανέλαβε το διχαστικό λόγο. Αυτό είναι ένδειξη της μικροψυχίας και της αλαζονείας. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Μητσοτάκη και του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Κυριάκο», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές δε, η πρώην υπουργός εκτίμησε πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας με προοδευτικές συμμαχίες.

«Ξεκινάμε έναν καινούργιο αγώνα με τις ίδιες βάσεις της αλήθειας, της υπευθυνότητας, σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι καλό ότι πάμε σε εκλογές, δεν μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση και πολλά σημαντικά θέματα είναι ανοικτά, δείτε την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεν είναι ώρα να μην υπάρχει σταθερή κυβέρνηση», επεσήμανε τέλος η κα Μπακογιάννη, σε σχέση με τα σχέδια της παράταξης της για την επόμενη περίοδο.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ