Λόγω της αυξημένης προσέλευση ψηφοφόρων, ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία για παράταση της εκλογικής διαδικασίας όπου απαιτείται.

 

Ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

 

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά στήθηκαν ταυτόχρονα κάλπες για Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και να σχηματιστούν τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις σε πολλά εκλογικά κέντρα.

 

 

Την εκλογική διαδικασία καθυστέρησαν επίσης οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν και στην πλήρωση των εφορευτικών επιτροπών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι σε όλη την Ελλάδα αναγκάστηκαν να κρατήσουν με τυχαία επιλογή ως μέλη εφορευτικής επιτροπής «ανυποψίαστους» πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, αφού αυτοί που είχαν κληθεί επισήμως δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.

 

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας εξήγησε ότι η σημερινή διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη λόγω του τι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr