Για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατηγορεί μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπέβαλε καινούργια μηνυτήρια αναφορά, αυτή τη φορά σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη». 

 

Πρόκειται για πρόσωπο που έχει καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη θητεία του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείου Υγεία. Ο τελευταίος, ο οποίος αναμένεται να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στις 30 Μαΐου, κάνει λόγω για «αδίστακτη, βάρβαρη, βάναυση, άθλια και παντελώς συκοφαντικώς ψευδή απόπειρα να τεθώ εκτός πολιτικής" χαρακτηρίζοντας τους μάρτυρες της υπόθεσης "ψευδομάρτυρες, "κουκουλοφόρους" και μη«.

 

Σύμφωνα με το βουλευτή, "η διατάραξη ή και ακύρωση της σχέσης μου με τους πολίτες που πιστεύουν σε μένα, στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής, στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά, ήταν ο στόχος των ηθικών αυτουργών της συγκεκριμένης εναντίον μου άθλιας πλεκτάνης. Συνεπώς, η παρούσα μήνυση στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου" προσθέτοντας πως το επόμενο διάστημα θα προσφύγει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να στραφεί εναντίον φυσικών και ηθικών αυτουργών. "Η πλεκτάνη θα συντριβεί, με όλα τα νομικά μέσα που μου παρέχει η ελληνική έννομη τάξη" υπογραμμίζει και προσθέτει ότι "απέναντι στο τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο του φαρμάκου της Νοβάρτις συμπεριλαμβανομένης, η τότε αντιπολίτευση με κατηγορούσε ότι στρεφόμουν κατά του φαρμάκου του λαού".

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ


Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται επίσης ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου «ήταν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας που καθοδήγησε το κόμμα που σήμερα κυβερνά, προκειμένου να αποκόψει τη σχέση μας με τους πολίτες", καθώς "ως αντίπαλος της σημερινής συγκυβέρνησης καθιερώθηκα" ως εμπόδιο σε μία υποτιθέμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστεράς και αφού δεν ευδοκίμησαν τα σενάριά τους πως είμαι δήθεν "δεξιός" και τάχα θα μετακινηθώ κομματικώς, επιστράτευσαν του κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες ως ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ για να με θέσουν εκτός πολιτικής».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr