Κυμπουρόπουλος: Διεκδικώ την ψήφο με την αξία μου, δεν ζητώ λύπηση

Κυμπουρόπουλος: Διεκδικώ την ψήφο με την αξία μου, δεν ζητώ λύπηση Facebook Twitter
2

«Διεκδικώ ψήφο στην Ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις της [Νέας Δημοκρατίας], δεν θέλω να με λυπηθούν», δήλωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος στις ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία.

Ο 33χρονος ψυχίατρος, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται στο επάγγελμά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Όπως εξήγησε, ένα από τα κύρια μελήματά του θα είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως θα επιδιώξει την θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται, επισημαίνοντας πως αυτή η πρακτική ήδη υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα», είπε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος παρέθεσε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία, λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει ως πολύτιμο στήριγμα τον πατέρα του. «Άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά», τόνισε. 

Τέλος, σημείωσε πως καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη της χώρας θα διαδραματίσουν οι νέοι που μετανάστευσαν κατά την διάρκεια της κρίσης και αυτοί που έμειναν στην χώρα παρά τις δοκιμασίες.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αγαπητέ μας, αξιοθαύμαστε, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλε, πολύ φοβάμαι ότι στο κόμμα που ενταχτήκατε, ποντάρουν για τα καλά (και) στην λύπηση στο άτομό σας για τα ψηφαλάκια... Επαγγελματίες-καριερίστες πολιτικοί είναι. Στυγνοί και ασυναισθηματικοί. Δεν τους ενδιαφέρουν τα άτομα με αναπηρία (όπως όλες τις κυβερνήσεις - και την σημερινή). Για χρόνια, που κι εκείνοι κυβέρνησαν (Ν.Δ.), δεν έκαναν τίποτα. Η Ν.Δ. επί κυβερνήσεων Σαμαρά, και όχι μόνο, πετσόκοψε τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα. Οι επιτροπές αξιολόγησης και έγκρισης αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων έγιναν περισσότερο απάνθρωπες, ταλαιπωρώντας σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν ολόκληρο το σύνολο των πολιτών με αναπηρίες, με την φθηνή πρόφαση των προγενέστερων, τραγικών καταστάσεων των συνταξιοδοτούμενων και επιδοτούμενων ψευτοαναπήρων, άρα γίνανε αυστηρότεροι... Δεν είναι ο λόγος αυτός όμως. Δεν ταλαιπωρείς αυτή την κατηγορία πολιτών γιατί κάποιοι (πολιτικοί, επιστήμονες και πολίτες), εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις στον χείριστο βαθμό. Εκφράζομαι εκ πείρας γιατί έχω συγγενή με αναπηρία. Όλα αυτά που βιώνω και παρακολουθώ στις κατά διαστήματα επιτροπές αναπηρικών επανελέγχων είναι αισχρά, απάνθρωπα, ελεεινά.Όσο αφορά την καθημερινότητα και την αυτονόητη ένταξη στην κοινωνική καθημερινότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αυτό είναι θέμα παιδείας. Οι παλαιότεροι/μεγαλύτεροι δεν την έχουν, ούτε -δυστυχώς- θα την αποκτήσουν. Ας ξεκινήσουμε από την παιδεία και την σωστή, ουσιαστική εκπαίδευση που οφείλουμε να δώσουμε στις νεαρότερες γενιές. (Το 90% των σχολικών, δημόσιων εγκαταστάσεων, δεν έχει υποδομή για άτομα με κινητικά προβλήματα ή κινητικούς περιορισμούς - ΝΤΡΟΠΗ!).Συγχωρέστε με και παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε. Είσαστε ένας αξιέπαινος άνθρωπος και αξιόλογος επιστήμονας. Εύχομαι να εκλεγείτε όχι για να ενταχτείτε τυφλά στην κομματική/κυβερνητική (αν εκλεγεί), γραμμή της παράταξή σας και την ιδιοσυγκρασία της (όπως κάνουν οι περισσότεροι), αλλά να τους απογυμνώσετε. Να τους εκθέσετε. Όλους. Ξεκινώντας από την ίδια σας την παράταξη. Εκεί, όλοι θα σας υποστηρίξουμε και παραδεχτούμε.Καλή σας επιτυχία!Υ.Γ.: «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα». Υπό τη γεωγραφική θέση και έννοια ναι είμαστε. Επί την ουσίας όχι. Είμαστε τριτοκοσμικοί!... ..και ξέρετε;.. ..το ζήτημα δεν είναι ο ευρωπαϊσμός (που δεν σημαίνει και πολιτισμός απαραίτητα - τα παραδείγματα πάρα πολλά που αφορούν και «ανεπτυγμένες», ισχυρές οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες - υπό τις εντολές τους και τα... πολιτισμένα μνημόνια πραγματοποιήθηκαν οι οικονομικές περικοπές των πολιτών με αναπηρίες - δεν είδαμε να το αρνούνται...), αλλά να εκπολιτιστούμε ουσιαστικά και ρεαλιστικά, ανεξαρτήτως που εντασσόμαστε γεωγραφικά ή θεσμικά (βλέπε Ε.Ε. και... κολοκύθια με τη ρίγανη!...).
Δεν υπάρχει περίπτωση να τον λυπόμαστε.\Μόνον εκτίμηση και θαυμασμό έχουμε για άτομα με τέτοια ισχυρή θέληση και προσωπικότητα.Η μόνη μου επιφύλαξη είναι μη μετανιώσει για το χάσιμο του χρόνου του, εξαιτίας της "συνεύρεσης" με επαγγελματίες πολιτικούς που - ως γνωστόν -, θέλουν να "προσαρμόσουν" κάθε δημιουργικό άνθρωπο στο πολύ χαμηλότερο επίπεδό τους (για να εκφρασθώ κοσμίως).Και ο αγώνας στην πολιτική δεν παίζεται συνήθως με τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.Καλό του κουράγιο.