ΝΔ: Το εισαγγελικό πόρισμα καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα για το Μάτι

ΝΔ: Το εισαγγελικό πόρισμα καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα για το Μάτι Facebook Twitter
Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
0

Την πεποίθηση πως το εισαγγελικό πόρισμα καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα για το Μάτι, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία. 


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες σχετικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωσή, τονίζει ότι το πόρισμα της Εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής για το πόρισμα:

« 1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μία σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.

2. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.

3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.

4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η... κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν».

Η ΝΔ, στο βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα, υπενθυμίζει το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, όπως σημειώνει, να συγκαλύψει τις ευθύνες της.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε στις 26 Ιουλίου 2018, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού με «πειστήρια» ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα του Διαστημικού Οργανισμού του Νίκου Παππά.

«Μετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι' αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM