Πάιατ: «Δεν μεταφέρθηκαν σωστά οι δηλώσεις μου για ανάμειξη της Ρωσίας στις ευρωεκλογές»

Πάιατ: «Δεν μεταφέρθηκαν σωστά οι δηλώσεις μου για ανάμειξη της Ρωσίας στις ευρωεκλογές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σε κατηγορηματική δήλωση ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ προχώρησε η Αμερικανική πρεσβεία, δίνοντας στη δημοσιότητα το κείμενο της συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ κάνει λόγο «ανακριβή αναφορά» στις δηλώσεις του και κοινοποίησε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης στο Twitter.

 Αναλυτικά το επίμαχο απόσπασμα που παρερμηνεύτηκε:

«Όπως είπα, όλες οι ανοιχτές κοινωνίες μας είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με τον σκληρό τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις προεδρικές μας εκλογές. Έχουμε δει στοιχεία αυτού του είδους της χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει τις ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει ενδείξεις προσπαθειών να αναμειχθεί στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας, αλλά ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης απόψε είναι να ενισχύσουμε την εγρήγορση ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, ο ελεύθερος τύπος της Ελλάδας, που είναι όλα αρκετά δυνατά, να είναι σε εγρήγορση και ικανά να απαντήσουν».

O δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 που πήρε τη συνέντευξη ζήτησε συγγνώμη για το μεταφραστικό λάθος, καθώς άκουσε το «not» σαν «now», όταν ο κ. Πάιατ μιλούσε για τις ενδείξεις ανάμειξης της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης τον ευχαρίστησε «για τη γρήγορη διόρθωση σε ένα σημαντικό θέμα».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το μάθαμε αυτό με τον σκληρό τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις προεδρικές μας εκλογές. Πηγή: www.lifo.grΕυτυχώς που δεν έβγαλε γρήγορα και αυθαίρετα συμπεράσματα εναντίον της Ρωσίας παρά το γεγονός ότι κανένα στοιχείο δεν υπάρχει για ανάμιξή της στις Αμερικανικές εκλογές αλλά τον ενόχλησε ότι ένα not μεταφράστηκε ως now. Το λέει αυτό ο πολίτης μιας χώρας σαν τις ΗΠΑ, που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο παγκοσμίως αλλά κατηγορεί άλλες χώρες για όπλα μαζικής καταστροφής, έχει εμπλακεί σε περισσότερους πολέμους από κάθε άλλη χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι η επιτομή της προπαγάνδας και άλλα πολλά.
Προτείνω στους γαλλομαθείς ένα εξαιρετικό άρθρο της Le Monde diplomatique του Μαρτίου 2019:"Quand Washington manipulait les élections russes"[Οταν η Ουάσιγκτον χειραγωγούσε τις ρωσικές εκλογές (του 1995)]Μια από το πλήθος των περιπτώσεων όπου οι Αμερικανοί επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων χωρών (για το καλό τους εννοείται και για την προώθηση της καημένης της δημοκρατίας, ενώ όταν παρέμβουν ξένοι στις Αμερικανικές εκλογές, τότε πρόκειται φυσικά για ανοσιούργημα).Ελπίζω αυτό το άρθρο να μεταφραστεί κάποια στιγμή στην ελληνική έκδοση της Le Monde diplomatique