Παρέμβαση για τη σφοδρή αντιπαράθεση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Παύλο Πολάκη, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. 

 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», σημειώνει το γραφείο τύπου.

 

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Η τηλεφωνική επικοινωνία και η δημοσιοποίηση από τον Πολάκη

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάλεσε χθες τον Γιάννη Στουρνάρα, απαιτώντας από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να ερευνήσει και άλλες περιπτώσεις δανείων, πέρα από τη δική του.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης έλαβε δάνειο 100.000 ευρώ από την κρατική Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000 ευρώ σπίτι του στα Σφακιά. Το δάνειο δόθηκε από τη μη συστημική και χρεοκοπημένη τράπεζα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (15 και 9 χρόνια για 70.000€ και 30.000€ αντίστοιχα) και αμφίβολες εγγυήσεις.

 

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δημοσιοποιήσει τον κατ' ιδίαν διάλογο που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, προκαλώντας την άμεση αντίδραση και του Γιάννη Στουρνάρα και της αντιπολίτευσης. 

 

Το πρωί, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, για την πρακτική που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης διέψευσε ότι ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε χθες με τον κ. Στουρνάρα: «Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα», γράφει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός, κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

 

Στην δική ανακοίνωση, ο κ.Στουρνάρας μιλούσε «πρωτοφανή» προσπάθεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επηρεάσει τον τρόπο που ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές του Παύλου Πολάκη «βάναυση θεσμική εκτροπή».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr