«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σήμερα εκείνα που έλεγε το ΠΑΣΟΚ πριν 22 χρόνια», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «οδηγεί τον τόπο σε οπισθοδρόμηση».

 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν απαντά απέναντι στα μεγάλα ζητήματα, που έθεσε η οικονομική κρίση, αλλά δεν τα λαμβάνει καν υπόψη της, τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζοντας ότι η αναθεωρητική διαδικασία έχει βάση όταν απαντά στα ιστορικά ζητήματα που ανακύπτουν από την προηγούμενη αναθέωρηση του συντάγματος.

 

Αναφερόμενος ιδιαιτέρως στο άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ είπε ότι «αντιθέτως, ερχόμαστε και συζητάμε θέματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί σε προηγούμενες αναθεωρήσεις και σήμερα και βρισκόμαστε, δυστυχώς, απέναντι στις ίδιες αρνήσεις που είχαμε ακούσει στο παρελθόν» και επικαλέστηκε τη φράση του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, όταν υπερασπιζόταν την πρόταση της ΝΔ για αναθέωρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

 

Σύμφωνα με αυτή: «Ειδικότερα στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι αν επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το επίπεδο μορφώσεως θα ανέλθει, η εκροή του μορφωτικού δυναμικού θα περιοριστεί και τέλος ένα ελληνικό επιστημονικό δυναμικό το οποίο διδάσκει σε ξένα πανεπιστήμια θα επανέλθει στη χώρα μας».

 

«Κι έρχεστε με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ να μας πείτε "Όχι, θα μείνουμε στο χθες. Θα μείνουμε στη διάταξη του άρθρου 16, το οποίο και ορίζει ότι θα πρέπει να είναι τα ΑΕΙ αποκλειστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο» είπε ο βουλευτής της ΝΔ προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος για οπισθοδρόμηση παρόλες τις διακηρύξεις τους περί προοδευτικότητας.

 

«Φοβάστε την αλλαγή στο άρθρο 24, το οποίο θα απελευθερώσει υγιείς δυνάμεις της χώρας μας, της οικονομίας μας και θα αξιοποιήσει τον φυσικό μας πλούτο» είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρβιτσιώτης και τόνισε ότι δεν θέλουν ακόμη να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης, «να σταματήσει να είναι επιτέλους αποκλειστικό προνόμιο της κάθε κυβέρνησης».

 

Ακόμη ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την αλλαγή σε σχέση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος: «Μη διανοηθείτε να φτάσει η ψηφοφορία και να αλλάξετε άποψη σε σχέση με το θέμα της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Δεν πρόκειται η επόμενη κυβέρνηση να είναι όμηρος μιας τέτοιας απειλής, την οποία ενδεχομένως θα εκφράσετε το 2020».

 

Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε με αιχμή τα άρθρα 86 για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να οπλίσουμε την επόμενη Βουλή με τα εργαλεία εκείνα που θα υποκαθιστούν τις βαθιές δυσλειτουργίες του πολιτικού μας συστήματος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr