Πολιτικό «μποξ» Τσίπρα - Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη

Πολιτικό «μποξ» Τσίπρα - Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένταση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, στη Βουλή, με αφορμή την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. 

Από το βήμα του κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα, ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης, την περίοδο της χούντας. 

Η αναφορά του προκάλεσε την έκρηξη του πρωθυπουργού που ζήτησε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να ανακαλέσει. 

«Ο αρχηγός της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον Αποστολάκη με τον στρατηγό της χούντας κι αυτό είναι μεγάλη προσβολή απέναντι στο φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητώ να ανακαλέσει γιατί είναι ντροπή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε πως καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραβίασε τον «άγραφο κανόνα» διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

«Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος» που δέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης, πρόσθεσε. .

Παράλληλα, αναρωτήθηκε πόσο στοίχισε «το σόου με τις υπερπτήσεις των μαχητικών» κατά την διάρκεια της τελετής παραλαβής - παράδοσης στο υπουργείο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως η ανάθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον πρώην αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι σε όσους απειλούν την ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. 

«Δέχομαι την μερική ανάκληση της αιχμής απέναντι στο πρόσωπο του κ. Αποστολάκη», είπε ο πρωθυπουργός.  «Οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου έχουν υψηλό φρόνημα, δεν μπορείτε να παίζετε. Λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε κύριε Μητσοτάκη».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM