Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν - Σκηνοθετημένο διαζύγιο

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν - Σκηνοθετημένο διαζύγιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για σκηνοθετημένο διαζύγιο έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. 

 Σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως «οι τέσσερις στους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, οι δύο θα παραμείνουν υπουργοί και οι υπόλοιποι δεν θα διαγραφούν, ώστε ο κ. Καμμένος να έχει τα προνόμια αρχηγού κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι μια συνεννοημένη υπόθεση, ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο» και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχουν, απλά συγχωνεύτηκαν», τόνισε και συμπλήρωσε πως «μόνη λύση είναι οι εκλογές».

 Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μια εκτίμηση για την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.  «Αν κρίνω από τις δηλώσεις αυτής της ετερόκλητης ομάδας βουλευτών, θεωρώ πιθανό ο κ. Τσίπρας να επιτύχει τους 151 βουλευτές. Δεν θα απολαμβάνει όμως της εμπιστοσύνης του λαού. Εκλογές τώρα».

Για τη χθεσινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής την οποία χαιρέτησε ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επικοινωνιακά ανοίγματα του κ. Τσίπρα». 

«Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα και αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση. Και κάθε φορά  που η ΝΔ έπαιρνε μεγάλα εκλογικά ποσοστά, ήταν όταν ξεπέρναγε τα κομματικά όρια, μετατρεπόταν σε παράταξη. Και αυτή είναι η φιλοδοξία μου», ανέφερε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιο είναι το διακύβευμα, δηλαδή να φύγει αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση εάν κυρωθεί η συμφωνία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε: «Από τη στιγμή που η συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή, θα κυρωθεί επίσης το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η πορεία των Σκοπίων ωστόσο προς την ΕΕ είναι μακρά και θα εξαρτηθεί από το εάν η ΠΓΔΜ θα επιδείξει σχέσεις καλής γειτονίας».

Εάν δεν ψηφιστεί η συμφωνία, τότε ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει εκ νέου από το μηδέν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM