Για «επικοινωνιακές μεθοδεύσεις» του υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών εμμένοντας στην απόφαση τους για τη σημερινή κινητοποίηση στο χώρο του υπουργείου. 

 

Το υπουργείο Παιδείας χθες, Τετάρτη, λίγες ώρες μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών για το διάστημα 2019-2021, κάλεσε στη Βουλή τις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ για να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, για τις λεπτομέρειες του συστήματος.

 

Οι ομοσπονδίες, ωστόσο, έχοντας προαναγγείλει εδώ και ημέρες την κινητοποίησή τους έξω από το κτίριο του υπουργείου σήμερα στις 13:00, αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην πρωινή συνάντηση. «Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος», αναφέρουν οι ομοσπονδίες.

 

Μάλιστα, σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να «διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του Yπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου». «Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου» επισημαίνουν.

 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα των διορισμών εκπαιδευτικών -ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης ή μη της συνάντησης με τις ομοσπονδίες- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο μέσα στην ημέρα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr