Τζανακόπουλος: Η συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους ανοίγει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους ανοίγει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Η συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους θα απελευθερώσει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο που θα συμπληρωθούν με νέες προσλήψεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς δασκάλους κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως στόχος της πρότασης είναι να διευθετηθούν «ιστορικές εκκρεμότητες». 

Το ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται να καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων, με μορφή επιδότησης. Το κονδύλι θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μισθολογικές μεταβολές του ελληνικού Δημοσίου.

Η Εκκλησία αναγνωρίζει από την πλευρά της ότι, μετά τη συμφωνία αυτή, θα παραιτηθεί έναντι κάθε άλλης αξίωσης για την εν λόγω εκκλησιαστική περιουσία. Η ετήσια επιδότηση θα καταβάλλεται σε ειδικό ταμείο της Εκκλησίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τη Συνταγματική Αναθεώρηση «κορυφαία θεσμική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που απαιτεί υπευθυνότητα και καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία και ο κ Μητσοτάκης».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Α καλα ο σανος πλεον κατεβαινει αμασητος! Τετοιο δουλεμα μπροστα στα μουτρα μας δεν εχει υπαρξει σε καμια αλλη χωρα!Με πολυ προχειρους υπολογισμους αν υποθεσουμε οτι 10.000 θεσεις εχουν κοστος, μισθολογικο και ασφαλιστικο, 1500€/μήνα η κάθε θέση μιλαμε για 180 εκατομμύρια το χρονο! Που θα τα βρειτε βρε παληκαρια; Ποιος θα τα πληρωσει;