Σεισμός

Τουρκική εφημερίδα κατηγορεί τον Θεοδωράκη για παραβίαση συνόρων επειδή πήγε στο Αγαθονήσι

Τουρκική εφημερίδα κατηγορεί τον Θεοδωράκη για παραβίαση συνόρων επειδή πήγε στο Αγαθονήσι Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
2

Η τουρκική εφημερίδα Sözcü καταγγέλλει τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί, όπως γράφει, παραβίασε τα σύνορα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε τους ισχυρισμούς μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, στην οποία αρχικά παραθέτει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, τονίζοντας στη συνέχεια πως «Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο».

«Θυμάστε την επίσκεψή μου, τέλη Αυγούστου, στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς; Την θυμήθηκαν, πάντως, οι Τούρκοι», γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Και παραθέτει το σχετικό απόσπασμα: «Παρά τη στήριξη της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις αυθάδειές της. Ο αρχηγός του κόμματος "Ποτάμι", Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη στο Αγαθονήσι [σ.σ. στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται ως "Eşek"] και παραβίασε τα σύνορα στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας. Τι έκανε ο Εrdoğan, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar; Τίποτα. Δεν έδωσαν ούτε καν μουσική "νότα" (σ.σ. λογοπαίγνιο με τη διπλωματική νότα) στην Ελλάδα.Όλα αυτά είναι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ümit Yalım και φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Rahmi Turan στην κεμαλική Sözcü. Τίτλος του δημοσιεύματος; «Η Τουρκία είναι κέντρο διερχομένων;».Καλά, την ελληνική σημαία που κυματίζει στην κορφή του Αγαθονησίου κάνουν πως δεν τη βλέπουν... Τους 200 κατοίκους και τους ψαράδες μας που ζουν στο νησί, δεν τους βλέπουν από απέναντι; Ή τους θεωρούν και αυτούς διερχόμενους; Και για να αφήσουμε τα λογοπαίγνια: Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο».

Πολιτική
2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ανοίξτε τη συνθήκη της Λοζάνης διαβάστε ποια ότι τα νησιά που απέχουν συγκεκριμένα μίλια από την στεριά είναι ελληνικά και μετά πάρτε τη μεζούρα και συνεχίστε να χορεύετε μόνοι σας.
Η μεγαλύτερη και πιο ύπουλη απειλή είναι εξ Ανατολών.Είναι που είναι από από DNA έτσι οι γείτονες, μας βρήκαν και διχασμένους και μας "ροκανίζουν" στον διεθνή χώρο, μέχρι να γίνει το ακραίο γεγονός.Αλήθεια, μετά από 2 σχεδόν χρόνια, είπαν από την κυβέρνηση να αρχίσουν οι συζητήσεις για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.Και η ΝΔ αποχώρησε, επειδή υπέβαλε ερωτήματα ο Κουμουτσάκος ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ και δεν του απάντησαν !Δεν ακούσαμε να άλλαξε κάτι και η ΝΔ δείχνει και αυτή, την επιπολαιότητα και τον μικροκομματισμό που την χαρακτηρίζουν, έναντι του εθνικού συμφέροντος ! !Με τέτοια μυαλά στην Αντιπολίτευση, σωθήκαμε !