Ο Βαξεβάνης ζήτησε σύλληψη Ζαχαράκη - Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση καταγγέλλει η ΝΔ

Ο Βαξεβάνης ζήτησε σύλληψη Ζαχαράκη - Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση καταγγέλλει η ΝΔ Facebook Twitter
6

Μήνυση κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, και ζήτησε τη σύλληψή της με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για απόπειρα εκβιασμού και καταγγέλλει επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσε απάντησε λίγο αργότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνοντας λόγο για μικροπολιτική διολίσθηση της ΝΔ. 

Αφορμή για την μήνυση φέρεται να στάθηκε τηλεοπτική συνέντευξη, κατά την οποία η κ. Ζαχαρακη κατηγόρησε τον κ. Βαξεβάνη ως συκοφάντη και δήλωσε ότι έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη εμπλέκεται στην υπόθεση της Energa - Hellas Power.   

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια

 

Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το οτι ο Βαξεβάνης είναι αυτός που είναι δεν σημαίνει πως η Ζαχαράκη δεν έκανε μεγάλη πατάτα. Απο την άλλη αυτά περί συλλήψεων και μηνύσεων είναι αστεία, όπως αστείο είναι κατά τη γνώμη μου να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να κρύβεσαι για να περάσει το αυτόφωρο.
Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται προφανώς σε άτομα τα οποία δεν έχουν νοημοσύνη. Κάθε νοήμων άνθρωπος που βλέπει το εν λόγω βίντεο με το συμβάν θα παρατηρήσει το εξής.Ο κ. Βαξεβάνης ενημερώνει την κ. Ζαχαράκη ότι δεν έχει καταδικαστεί για καμία μήνυση που έχει δεχθεί. Η κ. Ζαχαράκη στο 1/3 του βίντεο αποφεύγει να απαντήσει λέγοντας αερολογίες, στο 2/3 ''κολλάει'' σε μία υπόθεση που ο κ. Βαξεβάνης είχε καταδικαστεί στο πρωτοδικείο και στο εφετείο είχε αθωωθεί, άρα αθωώθηκε αλλά η κ. Ζαχαράκη συνεχίζει να μιλάει για την μισή αλήθεια και τέλος στο 3/3 του βίντεο η κ. Ζαχαράκη απλώς ζητάει ανταλλαγή. Ζήτα συγνώμη για να σου ζητήσω (για θέμα τελείως διαφορετικό).Και ύστερα ενώ ο κ. Βαξεβάνης της δίνει την δυνατότητα, κατόπιν ενημέρωσης που της έκανε, να ζητήσει συγνώμη και να λήξει το θέμα εκείνη επιλέγει να συνεχίσει την λάσπη. Ο δρόμος που πήρε ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δρόμος της δικαιοσύνης κάτι που πήραν και οι μηνυτές του κ. Βαξεβάνη όλα αυτά τα χρόνια (βλ. 80 μηνύσεις που αναφέρει).Δεν βλέπω κανένα πλήγμα που υπέστει η δημοκρατία, αλλά ανεπανόρθωτα πλήγματα που υφίσταται καθημερινά η Νεα Δημοκρατία με αυτό το επιτελείο που την απαρτίζει.Ένα μεγάλο φτάνει με ελπίδες να σοβαρευτούν κάποια στιγμή....
Η κ. Γεροβασίλη θα αρκούσε να απαντήσει :Οι υπουργοί ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ εντολές για συλλήψεις.Αλλά και ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ αιτήματα για συλλήψεις.Μόνον έτσι θα διαφύλασσε το θεσμικό της κύρος.Όλα τα άλλα περιττά, δεν είναι πια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.