Ο Βαξεβάνης ζήτησε σύλληψη Ζαχαράκη - Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση καταγγέλλει η ΝΔ

Ο Βαξεβάνης ζήτησε σύλληψη Ζαχαράκη - Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση καταγγέλλει η ΝΔ Facebook Twitter
6

Μήνυση κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, και ζήτησε τη σύλληψή της με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για απόπειρα εκβιασμού και καταγγέλλει επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσε απάντησε λίγο αργότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνοντας λόγο για μικροπολιτική διολίσθηση της ΝΔ. 

Αφορμή για την μήνυση φέρεται να στάθηκε τηλεοπτική συνέντευξη, κατά την οποία η κ. Ζαχαρακη κατηγόρησε τον κ. Βαξεβάνη ως συκοφάντη και δήλωσε ότι έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη εμπλέκεται στην υπόθεση της Energa - Hellas Power.   

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια

 

Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το οτι ο Βαξεβάνης είναι αυτός που είναι δεν σημαίνει πως η Ζαχαράκη δεν έκανε μεγάλη πατάτα. Απο την άλλη αυτά περί συλλήψεων και μηνύσεων είναι αστεία, όπως αστείο είναι κατά τη γνώμη μου να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να κρύβεσαι για να περάσει το αυτόφωρο.
Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται προφανώς σε άτομα τα οποία δεν έχουν νοημοσύνη. Κάθε νοήμων άνθρωπος που βλέπει το εν λόγω βίντεο με το συμβάν θα παρατηρήσει το εξής.Ο κ. Βαξεβάνης ενημερώνει την κ. Ζαχαράκη ότι δεν έχει καταδικαστεί για καμία μήνυση που έχει δεχθεί. Η κ. Ζαχαράκη στο 1/3 του βίντεο αποφεύγει να απαντήσει λέγοντας αερολογίες, στο 2/3 ''κολλάει'' σε μία υπόθεση που ο κ. Βαξεβάνης είχε καταδικαστεί στο πρωτοδικείο και στο εφετείο είχε αθωωθεί, άρα αθωώθηκε αλλά η κ. Ζαχαράκη συνεχίζει να μιλάει για την μισή αλήθεια και τέλος στο 3/3 του βίντεο η κ. Ζαχαράκη απλώς ζητάει ανταλλαγή. Ζήτα συγνώμη για να σου ζητήσω (για θέμα τελείως διαφορετικό).Και ύστερα ενώ ο κ. Βαξεβάνης της δίνει την δυνατότητα, κατόπιν ενημέρωσης που της έκανε, να ζητήσει συγνώμη και να λήξει το θέμα εκείνη επιλέγει να συνεχίσει την λάσπη. Ο δρόμος που πήρε ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δρόμος της δικαιοσύνης κάτι που πήραν και οι μηνυτές του κ. Βαξεβάνη όλα αυτά τα χρόνια (βλ. 80 μηνύσεις που αναφέρει).Δεν βλέπω κανένα πλήγμα που υπέστει η δημοκρατία, αλλά ανεπανόρθωτα πλήγματα που υφίσταται καθημερινά η Νεα Δημοκρατία με αυτό το επιτελείο που την απαρτίζει.Ένα μεγάλο φτάνει με ελπίδες να σοβαρευτούν κάποια στιγμή....
Η κ. Γεροβασίλη θα αρκούσε να απαντήσει :Οι υπουργοί ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ εντολές για συλλήψεις.Αλλά και ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ αιτήματα για συλλήψεις.Μόνον έτσι θα διαφύλασσε το θεσμικό της κύρος.Όλα τα άλλα περιττά, δεν είναι πια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.