«Να ισχύσουν οι διατάξεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης σε όλα τα κράτη μέλη και η Κομισιόν να πάψει να "κάνει τα στραβά μάτια"» ζητά η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 

Αυτό ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL σε παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της από το Ευρωκοινοβούλιο.

 

H Κ. Κούνεβα υπογράμμισε ότι ένα χρόνο μετά πολλά από τα κράτη μέλη δεν έχουν ακόμη κυρώσει τη σύμβαση, ενώ κάλεσε την Κομισιόν, την οποία επέκρινε για τη στάση της, να λάβει μέτρα για την εφαρμογής της και να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις για το περιεχόμενο της Σύμβασης, οι οποίες στρέφουν πολίτες εναντίον της.

 

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσώπησε ο πρώτος αντιπρόεδρος, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Σύμβαση έχει έναν και μόνο σκοπό: να προστατέψει τη γυναίκα από την βία, τονίζοντας ότι η Σύμβαση δεν προσπαθεί να επιβάλει νέα κοινωνικά πρότυπα.

 

«Θα πρέπει να καταρρίψουμε εσφαλμένες πληροφορίες και παραπλανητικές ερμηνείες του περιεχομένου της Σύμβασης που έχουν οδηγήσει ακόμη και σε φοβικές δηλώσεις, όπως για παράδειγμα ότι περιέχει διατάξεις για την αναγνώριση του "τρίτου φύλου"» είπε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr