Το ΔΝΤ αποδοκιμάζει τον Ρουμελιώτη

Facebook Twitter
0

Την αποδοκιμασία του ΔΝΤ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ο Ρουμελιώτης είχε πεί πρόσφατα, ότι στο ΔΝΤ ήξεραν, πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν γινόταν να επιτύχει.

«Ο κ. Ρουμελιώτης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για τη χώρα σας όταν αυτό εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αντιθέτως τις υποστήριξε», σημείωσε στέλεχός του ΔΝΤ, μιλώντας στον ανταποκριτή του Σκάι στη Νέα Υόρκη.

 «Ο κ. Ρουμελιώτης στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τα Δ.Σ. του Ταμείου», σημείωσε το στέλεχος του Ταμείου.

Υπάρχει βεβαίως και η απορία άλλων-κάποιοι λένε και του Γιώργου Παπανδρέου-γιατί ο κ. Ρουμελιώτης τότε που ήταν στο ΔΝΤ έλεγε άλλα και δεν είχε παραιτηθεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ