Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος εκλέχθηκε με 223 ψήφους (αριθμός-ρεκόρ ψήφων από τη Μεταπολίτευση και μετά).

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται προσπάθεια ώστε να ανακτήσει το κύρος του ο πολιτικός κόσμος. Δεσμεύτηκε να επιτελέσει τα καθήκοντά του ως «πρόεδρος όλων των πτερύγων».

Επίσης, ο νέος πρόεδρος διατύπωσε ορισμένες απόψεις για την αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου. Είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν οι δυσνόητοι νόμοι, όπως επίσης και το φαινόμενο των τροπολογιών με περιεχόμενο άσχετο προς τα νομοσχέδια, στα οποία αυτές εντάσσονται. «Όλοι γνωρίζετε πως υπηρέτησα αρχές και θεσμούς από όλες τις θέσεις. Θα ασκήσω τα καθήκοντα μου ως πρόεδρος όλων των πτερύγων της Βουλής, με γνώμονα την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου. Γνωρίζω το ιδιαίτερο βάρος της αποστολής που μου αναθέσατε. Είμαι διατεθειμένος να συμβάλλων με όλες τις δυνάμεις μου για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας στους πολίτες. Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στις πρώτες κουβέντες υπό το νέο του ρόλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM