Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος εκλέχθηκε με 223 ψήφους (αριθμός-ρεκόρ ψήφων από τη Μεταπολίτευση και μετά).

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

 

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται προσπάθεια ώστε να ανακτήσει το κύρος του ο πολιτικός κόσμος. Δεσμεύτηκε να επιτελέσει τα καθήκοντά του ως «πρόεδρος όλων των πτερύγων».

Επίσης, ο νέος πρόεδρος διατύπωσε ορισμένες απόψεις για την αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου. Είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν οι δυσνόητοι νόμοι, όπως επίσης και το φαινόμενο των τροπολογιών με περιεχόμενο άσχετο προς τα νομοσχέδια, στα οποία αυτές εντάσσονται. «Όλοι γνωρίζετε πως υπηρέτησα αρχές και θεσμούς από όλες τις θέσεις. Θα ασκήσω τα καθήκοντα μου ως πρόεδρος όλων των πτερύγων της Βουλής, με γνώμονα την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου. Γνωρίζω το ιδιαίτερο βάρος της αποστολής που μου αναθέσατε. Είμαι διατεθειμένος να συμβάλλων με όλες τις δυνάμεις μου για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας στους πολίτες. Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στις πρώτες κουβέντες υπό το νέο του ρόλο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr