Υβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία, το πρώτο παγκοσμίως

Υβρίδιο σκύλου με αλεπού εντοπίστηκε στη Βραζιλία - Το πρώτο παγκοσμίως Facebook Twitter
Φωτ.: Flavia Ferrari (Telegraph)
0

Το πρώτο επιβεβαιωμένο υβρίδιο σκύλου και αλεπούς στον κόσμο εντοπίστηκε στην άγρια φύση της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Βακάρια το 2021 και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη. Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε τη φροντίδα του ζώου δεν μπορούσε να καταλάβει αν επρόκειτο για αλεπού ή σκύλο.

Τα ασυνήθιστα φυσικά χαρακτηριστικά του ζώου, συμπεριλαμβανομένων κάποιων χαρακτηριστικών που έμοιαζαν με σκύλο και κάποιων που έμοιαζαν με αλεπού, προκάλεσαν το ενδιαφέρον επιστημόνων από τοπικά πανεπιστήμια που στη συνέχεια ανέλυσαν τα γονίδιά του.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη αποκάλυψε ότι η μητέρα του ζώου ήταν μια αλεπού pampas και ο πατέρας ένας οικόσιτος σκύλος άγνωστης ράτσας. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αναπαραγωγής μετά από ζευγάρωμα αλεπούς και σκύλου.

Το υβρίδιο έχει μεσαίο μέγεθος σκύλου, μεγάλα, μυτερά αυτιά, μακρύ ρύγχος με κατάμαυρη μύτη, διογκωμένα καστανά μάτια και ένα πυκνό, μαυροκαφέ τρίχωμα με κηλίδες λευκού και γκρι.

Το ζώο όχι μόνο μοιάζει τόσο με σκύλο όσο και με αλεπού αλλά συμπεριφερόταν και με έναν παράξενο τρόπο που έμοιαζε και με τα δύο ζώα, ανέφεραν.

Αρνιόταν την τροφή και έτρωγε ζωντανά τρωκτικά, γαύγιζε σαν σκύλος αλλά είχε ένα παχύ, σκούρο τρίχωμα παρόμοιο με της αλεπούς. Επίσης, αρχικά ήταν επιφυλακτικό απέναντι στους ανθρώπους αλλά με την πάροδο του χρόνου αισθάνθηκε πιο άνετα.

Με πληροφορίες από Telegraph

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινα» ευρωπαϊκά ταμεία επενδύουν 33 δισ. δολάρια σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

Περιβάλλον / «Πράσινα» ευρωπαϊκά ταμεία επενδύουν 33 δισ. δολάρια σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ευρωπαϊκά «πράσινα» επενδυτικά ταμεία κατέχουν μετοχές αξίας 33,5 δισ. δολαρίων σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως οι Shell, BP και ExxonMobil, παρά τους ισχυρισμούς τους περί βιωσιμότητας
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή χωρίζει τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Περιβάλλον / Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή «χωρίζει» τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Η οικογένεια Torres που παράγει κρασί στην Καταλονία από το 1870, δηλώνει ότι ίσως χρειαστεί να μεταφέρει την παραγωγή της σε μεγαλύτερα υψόμετρα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια
LIFO NEWSROOM
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Περιβάλλον / Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα του 2025 (X2.7) χτύπησε τη Γη προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ραδιοεπικοινωνιών στην Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Πιθανές νέες εκλάμψεις τις επόμενες ημέρες.
LIFO NEWSROOM
Οι 25 πιο εντυπωσιακοί κήποι του κόσμου, σύμφωνα με τους New York Times

Περιβάλλον / Οι 25 πιο εντυπωσιακοί κήποι του κόσμου, σύμφωνα με τους New York Times

Από απόκοσμα τοπία μέχρι εγκαταλελειμμένα κτήματα και παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, η φύση και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά σε κήπους από κάθε γωνιά του κόσμου που ξεπερνούν τη φαντασία.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ