Σκωτία: Μωρό πάντα πέθανε «από τον φόβο του» ακούγοντας πυροτεχνήματα

Σκωτία: Πυροτεχνήματα έκαναν ένα μωρό πάντα «να πεθάνει από τον φόβο του» Facebook Twitter
Η τριών μηνών Ρόξι/Φωτογραφία: RZSS
0

Ένα μωρό κόκκινο πάντα κυριολεκτικά πέθανε από τον φόβο του, όταν πυροτεχνήματα πυροδοτήθηκαν κοντά στο σπίτι του, στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου, όπως υποστηρίζουν οι φροντιστές του.

Οι κτηνίατροι απέδωσαν τον θάνατο της τριών μηνών Ρόξι, όπως ήταν το όνομα του ζώου, στην αντίδραση που είχε στα πυροτεχνήματα, σύμφωνα με τη Βασιλική Ζωολογική Εταιρεία της Σκωτίας (RZSS)

Η Ρόξι πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα της, Τζίντζερ, αλλά λάμβανε ειδική φροντίδα και είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο. Όμως οι δυνατοί ήχοι από τα πυροτεχνήματα της προκάλεσαν έντονη δυσφορία, με αποτέλεσμα να πνιγεί από τον εμετό της.

Σκωτία: Πυροτεχνήματα έκαναν ένα μωρό πάντα «να πεθάνει από τον φόβο του» Facebook Twitter
Η τριών μηνών Ρόξι/Φωτογραφία: RZSS

«Η Ρόξι είχε πρόσβαση στο κρησφύγετό της, αλλά οι τρομακτικοί θόρυβοι φαίνεται ότι ήταν υπερβολικοί για εκείνη», δήλωσε στο Sky News ο Μπεν Σαπλ, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της RZSS.

Σκωτία: Πυροτεχνήματα έκαναν ένα μωρό πάντα «να πεθάνει από τον φόβο του» Facebook Twitter
Η τριών μηνών Ρόξι/Φωτογραφία: RZSS

Ο Σαπλ υπογράμμισε τον κίνδυνο που προβάλουν τα πυροτεχνήματα σε πολλά είδη ζώων.

«Τα πυροτεχνήματα μπορούν να προκαλέσουν φόβο και άγχος στα κατοικίδια ζώα, τα εκτρεφόμενα ζώα και τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους, γι' αυτό είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς στην πώληση και τη χρήση τους», είπε ο Σαπλ.

Σκωτία: Πυροτεχνήματα έκαναν ένα μωρό πάντα «να πεθάνει από τον φόβο του» Facebook Twitter
Η Τζίντζερ, η μητέρα της Ρόξι/Φωτογραφία: RZSS

Επίσης, η RZSS προτρέπει το πολίτες να επικοινωνήσουν με τον βουλευτή της περιοχής τους, για να υποστηρίξουν ένα αίτημα που παραδόθηκε αυτό τον μήνα στην Νταούνινγκ Στριτ με περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές, που απαιτεί αυστηρότερους περιορισμούς στην πώληση πυροτεχνημάτων.

Σκωτία: Πυροτεχνήματα έκαναν ένα μωρό πάντα «να πεθάνει από τον φόβο του» Facebook Twitter
Η τριών μηνών Ρόξι/Φωτογραφία: RZSS

Από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης, εκπρόσωπος του υπουργείου Επιχειρήσεων και Εμπορίου δήλωσε: «Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων και γι' αυτό ξεκινήσαμε μια νέα εκστρατεία για την ασφαλή χρήση των πυροτεχνημάτων αυτή τη χρονιά».

Με πληροφορίες από Sky News

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγουβάρδος για φωτιές: Τι σημαίνει ότι ξεσπούν κοντά σε πόλεις - Γιατί φέτος είναι η 5η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών

Περιβάλλον / Λαγουβάρδος για φωτιές: Τι σημαίνει ότι ξεσπούν κοντά σε πόλεις - Γιατί φέτος είναι η 5η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών

Όπως εξηγεί, λόγω των πυρκαγιών, αυξάνεται η θερμοκρασία στις καμένες περιοχές που γίνονται και πιο ευάλωτες στις πλημμύρες – O ρόλος της κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οι Καμηλοπαρδάλεις δεν είναι πια ένα είδος: Είναι τέσσερα διαφορετικά και τα τρία κινδυνεύουν

Περιβάλλον / Οι καμηλοπαρδάλεις δεν είναι πια ένα είδος: Είναι τέσσερα διαφορετικά και τα τρία κινδυνεύουν

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι καμηλοπαρδάλεις ανήκουν σε τέσσερα ξεχωριστά είδη - Τρία από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, τονίζοντας την ανάγκη για εντατική προστασία και διατήρηση στην Αφρική
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»

Περιβάλλον / Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»

Η επένδυση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», το οποίο αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Ηλιακά πάνελ στο Διάστημα «θα μπορούσαν να καλύψουν το 80% της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050»

Περιβάλλον / Ηλιακά πάνελ στο Διάστημα «θα μπορούσαν να καλύψουν το 80% της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης»

Ερευνητές προτείνουν επίσης ότι το σύστημα θα μπορούσε να λύσει προβλήματα που συνδέονται με την ακανόνιστη και εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες παραγωγή ενέργειας στη Γη
LIFO NEWSROOM
Αρκτική: Επιβραδύνθηκε ανέλπιστα η τήξη των πάγων τα τελευταία 20 χρόνια – Οι επιστήμονες μιλούν για «προσωρινή ανάπαυλα»

Περιβάλλον / Αρκτική: Επιβραδύνθηκε ανέλπιστα η τήξη των πάγων τα τελευταία 20 χρόνια – Οι επιστήμονες μιλούν για «προσωρινή ανάπαυλα»

Η τήξη των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική έχει επιβραδυνθεί από το 2005, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν: πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο, καθώς η κλιματική κρίση παραμένει υπαρκτή και απειλητική
LIFO NEWSROOM
Η έκτη μαζική εξαφάνιση: Τι μας διδάσκει η ιστορία της Γης για το CO₂ και τον κίνδυνο αφανισμού

Περιβάλλον / Η έκτη μαζική εξαφάνιση: Τι μας διδάσκει η ιστορία της Γης για το CO₂ και τον κίνδυνο αφανισμού

Οι μαζικές εξαφανίσεις της Γης συνδέονται όχι μόνο με αστεροειδείς, αλλά κυρίως με τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις που απελευθέρωσαν ακραίες ποσότητες CO₂. Σήμερα, η ανθρώπινη δραστηριότητα μιμείται αυτά τα καταστροφικά σενάρια με ανησυχητικά ταχύτερο ρυθμό.
LIFO NEWSROOM