Σάλτσμπουργκ: Οι εντυπωσιακές εικόνες μέσα από το παγοσπήλαιο Eiskogelhöhle

Σάλτσμπουργκ: Οι εντυπωσιακές εικόνες μέσα από την παγωμένη σπηλιά Eiskogelhöhle Facebook Twitter
Φωτ.: Robbie Shone @shonephoto
0

Με αφορμή νέα φωτογραφική συλλογή, αφιερωμένη στη θαυμαστή ομορφιά των τοπίων και των οικοσυστημάτων του πλανήτη, μια σπηλιά στο Σάλτσμπουργκ έγινε και πάλι viral.

Στο στιγμιότυπο από το παγοσπήλαιο Eiskogelhöhle του Σάλτσμπουργκ, ο φωτογράφος Robbie Shone έχει καταγράψει τη στιγμή που οι επισκέπτες σκαρφαλώνουν περνώντας δίπλα από «γλυπτά πάγου» όπως τα περιέγραψε το National Geographic στην αναδημοσίευση των εντυπωσιακών φωτογραφιών του καλλιτέχνη.

«Η φωτογραφία μου είναι από το Eiskogelhöhle στην Αυστρία. Αποτυπώνει πόσο ευάλωτος είναι ο φυσικός μας κόσμος. Με τραγικό τρόπο, οι μαγικές σπηλιές πάγου των Άλπεων εξαφανίζονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Για αιώνες, αυτός ο εκπληκτικός υπόκοσμος κατέγραφε τα τοπικά κλιματικά πρότυπα και γοήτευε τους επισκέπτες. Τώρα, τα μαγευτικά χαρακτηριστικά του ξεθωριάζουν, σταγόνα με τη σταγόνα» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο φωτογράφος.

Το Eiskogelhöhle είναι ένα γνωστό παγοσπήλαιο που βρίσκεται στις Άλπεις, συγκεκριμένα στην περιοχή Tennengebirge της Αυστρίας. Το όνομά του μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Σπήλαιο του Πάγου Eiskogel» και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.
 

Σάλτσμπουργκ: Οι εντυπωσιακές εικόνες μέσα από την παγωμένη σπηλιά Eiskogelhöhle Facebook Twitter
Φωτ.: Robbie Shone @shonephoto

Σάλτσμπουργκ: Οι εντυπωσιακές εικόνες μέσα από την παγωμένη σπηλιά Eiskogelhöhle Facebook Twitter
Φωτ.: Robbie Shone @shonephoto
Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM