Στο προαιώνιο ερώτημα για το αν «η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα», ένα νέο, vegan «αυγό» σίγουρα άργησε πολύ για να διεκδικεί τα πρωτεία. 

 

Μετά τις «πράσινες» εναλλακτικές τεχνητού, αναίμακτου κρέατος και τα φυτικά γάλατα για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, η OsomeFood επιχειρεί τώρα να λανσάρει και ένα φυτικό «αυγό» που έρχεται στο ψυγείο ήδη βρασμένο. 

 

Το vegan OsomeEgg παράγεται με 90% λιγότερους χερσαίους πόρους και νερό, σε σχέση με αυτούς που απαιτούνται για δημιουργηθεί «από το μηδέν» ένα αυγό κότας και να καταλήξει βρασμένο στο τραπέζι των καταναλωτών. 

 

World’s First Plant-Based Hard-Boiled Egg Is Here—Would You Take A Crack At It?

 

Πέρα από το ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι το vegan αυγό δεν περιέχει ορμόνες ή γλουτένη ούτε επιβαρύνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Αντίθετα περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο όπως το CoQ10 και το σελήνιο.

 

Από γεύση; 

 

Το αυτό αποτελείται μεταξύ άλλων από χυμό καρότου ψυχρής επεξεργασίας, ενεργοποιημένο γάλα αμυγδάλου, άμυλο πατάτας, ελαιόλαδο, μαγιά, λευκούς σπόρους chia, κουρκουμά, φύκια wakame, kombu και μαύρο αλάτι. Η μείξη των υλικών δημιουργεί την γεύση και την υφή βραστού αυγού στην γλώσσα και η τετράδα κοστίζει 11,15 δολάρια για όσους σκέφτονται να αφήσουν πίσω τους τα τσόφλια.