«Ώρα της Γης 2024»: Ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη

«Ώρα της Γης 2024»: Ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος, η ανταπόκριση πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων απ' όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Σύμφωνα με το WWF, αντίστοιχη ήταν η ανταπόκριση και στη χώρα μας, όπου χιλιάδες πολίτες, αλλά και εκατοντάδες φορείς ένωσαν τη φωνή τους, δίνοντας φωνή στα δάση, που εξαιτίας των ολοένα και μεγαλύτερων απειλών που δέχονται, βρίσκονταν στο επίκεντρο της φετινής εκστρατείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην «Ώρα της Γης 2024», συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Τέλος, στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συνέβαλε και φέτος η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

«Ώρα της Γης 2024»: Ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi


Η προστασία των δασών στη χώρα μας, στο επίκεντρο της «Ώρας της Γης 2024»

Όπως επισημαίνει το WWF, με τις πυρκαγιές να πλήττουν κάθε χρόνο πολύτιμα δασικά οικοσυστήματα σε όλη τη χώρα και να απειλούν άμεσα την άγρια ζωή, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, η φετινή «Ώρα της Γης» στη χώρα μας εστίασε στα δάση, στην ανεκτίμητη αξία των δασικών οικοσυστήματων για τη ζωή μας και στην επιτακτική ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία φέτος λειτούργησε ως αφορμή, προκειμένου οι πολίτες να αφιερώσουν μία ώρα για να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση.

Η «Ώρα της Γης» είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για το περιβάλλον και τα τελευταία 18 χρόνια αποτελεί ένα ισχυρό κάλεσμα σε δράση, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες φορείς απ' όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς έναν κοινό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος και την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ

Περιβάλλον / Πιγκουίνοι σε ρόλο «τοξικολόγων» εντόπισαν «παντοτινά χημικά» σε απομακρυσμένη περιοχή

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπως οι ακτές της Παταγονίας, τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» έχουν ήδη διεισδύσει στην άγρια ζωή
THE LIFO TEAM
ΦΑΛΑΙΝΑ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Περιβάλλον / Νεαρή γκρίζα φάλαινα πέθανε αφού κολύμπησε σε ποτάμι στην Ουάσινγκτον

Γκρίζα φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην Ουάσιγκτον, αφού διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα σε ποτάμι, σε ένα περιστατικό που οι επιστήμονες συνδέουν με την έλλειψη τροφής και τη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει το είδος
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Περιβάλλον / Έρευνα: Οι άνθρωποι υποτιμούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κλίμα - Ποιος ο ρόλος των σκυλιών

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παρερμηνεύουν ποιες καθημερινές τους επιλογές έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον, με τις πιο σημαντικές να υποτιμούνται
THE LIFO TEAM
Η απειλή του «Κομσομόλετς»: To σοβιετικό πυρηνικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια από τον βυθό εδώ και τέσσερις δεκαετίες

Περιβάλλον / Κομσομόλετς: To σοβιετικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια εδώ και δεκαετίες

Το K-278, το καμάρι του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού, εκπέμπει ραδιενεργό υλικό από τον Απρίλιο του 1989 που βυθίστηκε στη θάλασσα της Νορβηγίας, παίρνοντας μαζί του 42 μέλη του πληρώματος.
THE LIFO TEAM
ΑΓΓΛΙΑ ΨΑΡΙΑ ΥΠΕΡΑΛΊΕΥΣΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Περιβάλλον / «Εθνικό σκάνδαλο»: Ακτιβιστές κατά της υπεραλίευσης σε προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές της Αγγλίας

Για «θάλασσες προστατευμένες μόνο στα χαρτιά» μιλούν οι ακτιβιστές - Καταγγέλλουν ότι «τεράστια βιομηχανικά αλιευτικά σκάφη καταστρέφουν περιοχές ζωτικής σημασίας»
THE LIFO TEAM