«Ώρα της Γης»: Ο πλανήτης έσβησε τα φώτα- Διάσημα μνημεία στο σκοτάδι για την κλιματική αλλαγή

earth hour fvto Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Νέο Δελχί, Ινδία
0

Διάσημα μνημεία σε ολόκληρο τον πλανήτη έσβησαν για μία ώρα τα φώτα, ακολουθώντας την «Ώρα της Γης» σε μία σιωπηλή διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή.

Από την Ακρόπολη, μέχρι τον πύργο του Άιφελ και την Όπερα του Σίδνεϋ, όλα τα μνημεία ανά τον κόσμο σε 190 χώρες, έσβησαν στις 20:30 ώρα Ελλάδος και για μία ώρα τα φώτα τους, όπως ορίζει η «Ώρα της Γης» που θέσπισε η WWF το 2007.

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης» συμμετείχε και φέτος το ελληνικό κοινοβούλιο, σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής. Έστειλε με αυτόν τον τρόπο το δικό του, συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής έσβησαν για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, «ως μια συμβολική πράξη, που υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μόνη εξαίρεση φέτος η Ρωσία, όπου τα φώτα του Κρεμλίνου έμειναν ανοιχτά καθώς τελικά δεν συμμετείχε στην παγκόσμια περιβαλλοντική κίνηση.

earth hour fvto Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi/Ακρόπολη
earth hour fvto Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Σιγκαπούρη
earth hour fvto Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Σαγκάι
earth hour fvto Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Μπανκόνγκ

 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματίζει η οξίνιση των ωκεανών: Η μεγάλη συμφωνία Ebb Carbon και Microsoft ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα

Περιβάλλον / Προβληματίζει η οξίνιση των ωκεανών: Η μεγάλη συμφωνία Ebb Carbon και Microsoft ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα

Η εταιρεία Ebb Carbon συνεργάζεται με τη Microsoft σε μια πρωτοποριακή συμφωνία για την ηλεκτροχημική αύξηση της αλκαλικότητας των ωκεανών, με στόχο την απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα και την αντιμετώπιση της οξίνισης των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Η Καμπούλ στα πρόθυρα αφανισμού μέχρι το 2030 λόγω κρίσης νερού

Περιβάλλον / Αφγανιστάν: Η Καμπούλ στα πρόθυρα αφανισμού μέχρι το 2030 λόγω κρίσης νερού

Η Καμπούλ κινδυνεύει να γίνει η πρώτη σύγχρονη πόλη χωρίς καθόλου νερό - Η κλιματική κρίση, η αστικοποίηση και η έλλειψη χρηματοδότησης οδηγούν 7 εκατομμύρια κατοίκους σε ανθρωπιστική καταστροφή
LIFO NEWSROOM
Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Περιβάλλον / Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Το ύψους τριών μέτρων φυτό μεταφέρθηκε σε έναν κοντινό εσωτερικό τροπικό κήπο που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή τροπικών φυτών στη Βρετανία μετά τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Kew
LIFO NEWSROOM