Οι κάκτοι στην Αριζόνα κινδυνεύουν από τον καύσωνα Phoenix

Ο καύσωνας Φοίνικας πλήττει τους κάκτους στην Αριζόνα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Ο καύσωνας Phoenix προκάλεσε την πιο ζεστή μέση θερμοκρασία σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ τον Ιούλιο και τώρα επιστρέφει με εξίσου επικίνδυνες υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κάτοικοι στην Αριζόνα διαπιστώνουν πως η εκτεταμένη ζέστη του καύσωνα Phoenix επηρεάζει εκτός από τους πολίτες και πλήθος φυτών και δένδρων, ακόμα και τους κάκτους σαγκουάρο. Τα τηλέφωνα για βοήθεια δεν παύουν να χτυπούν και τα περισσότερα αφορούν σε κάκτους αλλά ακόμα και σε εσπεριδοειδή δένδρα ή φίκους, δήλωσε η Σοφία Μπούθ, υπεύθυνη σχεδιασμού του Moon Valley Nursery. «Πολλοί άνθρωποι τηλεφωνούν και λένε ότι ο κάκτος τους κιτρινίζει πολύ έντονα. Τα δένδρα 20 ετών χάνουν όλα τα φύλλα τους».

Περισσότεροι από 1.000 κάκτοι σαγκουάρο υπάρχουν στον βοτανικό κήπο της ερήμου, με τρεις εξ αυτών να έχουν χάσει κάποιο τμήμα τους εξαιτίας του καύσωνα την τελευταία εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο ποσοστό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Οι εν λόγω κάκτοι αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ερήμου. Ο καύσωνας πριν από τρία χρόνια, ο οποίος είχε καταρρίψει πολλά ρεκόρ, τούς είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο τώρα, ο καύσωνα Phoenix φαίνεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο λόγω του καύσωνα Phoenix ήταν στους 39,3 βαθμούς Κελσίου.

Οι κάκτοι σαγκουάρο ζουν έως και 200 χρόνια, ενώ το ύψος τους φτάνει μέχρι τα 12 μέτρα. Ορισμένοι απ’ όσους υπάρχουν στον βοτανικό κήπο της ερήμου χρονολογούνται λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας τους, δηλαδή πριν από 85 χρόνια, και ο μεγαλύτερος έχει ύψος σχεδόν 9 μέτρα, σύμφωνα με την Κίμπερλι ΜακΚιου, την επικεφαλής του κήπου. Η ίδια δήλωσε πως οι άνθρωποι συνήθως υποθέτουν ότι οι κάκτοι είναι από τη φύση τους ανθεκτικοί στους καύσωνες, αλλά ακόμη και αυτοί έχουν τα όριά τους.

Ο συνεχόμενος καύσωνας των περασμένων 31 ημερών, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 43,3 βαθμούς Κελσίου, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 32,2 βαθμούς Κελσίου, μείωσε κατά πολύ τις αντοχές τους. Να σημειωθεί πως οι κάκτοι κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοίγουν τους πόρους τους για να απαλλαγούν από το κατακρατημένο νερό και να πάρουν διοξείδιο του άνθρακα, εξήγησε η Κίμπερλι ΜακΚιου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ύστερα από δύο ημέρες μικρής πτώσης του υδράργυρου, οι υψηλές θερμοκρασίες έφτασαν τους 43,9 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται το ίδιο σκηνικό για τις επόμενες δέκα ημέρες. Η υπηρεσία σκοπεύει να εκδώσει προειδοποίηση για ακραία ζέστη από Παρασκευή έως Δευτέρα, καθώς αναμένονται θερμοκρασίες από 43,9 έως 47,2 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, στον βοτανικό κήπο της ερήμου γίνονται προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι κάκτοι που αντέχουν τις ακραίες θερμοκρασίες.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ

Περιβάλλον / Πιγκουίνοι σε ρόλο «τοξικολόγων» εντόπισαν «παντοτινά χημικά» σε απομακρυσμένη περιοχή

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπως οι ακτές της Παταγονίας, τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» έχουν ήδη διεισδύσει στην άγρια ζωή
THE LIFO TEAM
ΦΑΛΑΙΝΑ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Περιβάλλον / Νεαρή γκρίζα φάλαινα πέθανε αφού κολύμπησε σε ποτάμι στην Ουάσινγκτον

Γκρίζα φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην Ουάσιγκτον, αφού διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα σε ποτάμι, σε ένα περιστατικό που οι επιστήμονες συνδέουν με την έλλειψη τροφής και τη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει το είδος
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Περιβάλλον / Έρευνα: Οι άνθρωποι υποτιμούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κλίμα - Ποιος ο ρόλος των σκυλιών

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παρερμηνεύουν ποιες καθημερινές τους επιλογές έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον, με τις πιο σημαντικές να υποτιμούνται
THE LIFO TEAM
Η απειλή του «Κομσομόλετς»: To σοβιετικό πυρηνικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια από τον βυθό εδώ και τέσσερις δεκαετίες

Περιβάλλον / Κομσομόλετς: To σοβιετικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια εδώ και δεκαετίες

Το K-278, το καμάρι του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού, εκπέμπει ραδιενεργό υλικό από τον Απρίλιο του 1989 που βυθίστηκε στη θάλασσα της Νορβηγίας, παίρνοντας μαζί του 42 μέλη του πληρώματος.
THE LIFO TEAM