Ο «πιο μοναχικός ελέφαντας» του Πακιστάν κέρδισε την ελευθερία του- Δάκρυα χαράς από τη Cher

Ο «πιο μοναχικός ελέφαντας» του Πακιστάν κέρδισε την ελευθερία του- Δάκρυα χαράς από τη Cher Facebook Twitter
Ο Κααβάν θα φύγει από τον ζωολογικό κήπο του Ισλαμαμπάντ (Πηγή φωτό Facebook)
0

Τα δεινά του ελέφαντα που έγινε γνωστός ως ο πιο μοναχικός του Πακιστάν φτάνουν στο τέλος του. Δικαστήριο αποφάσισε ότι το ζώο πρέπει να απελευθερωθεί από τον ζωολογικό κήπο του Ισλαμαμπάντ.

Ο Κααβάν είναι ένας ασιατικός ελέφαντας 33 ετών, από τη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Cher έκανε καμπάνια για να απελευθερωθεί από το Murghazar Zoo, τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας του Πακιστάν. Η σταρ είχε κινητοποιηθεί όταν είδε φωτογραφίες του ελέφαντα που ζούσε μόνος και δεμένος με αλυσίδες, σε έναν μικρό χώρο. Μάλιστα, είχε στείλει εκπρόσωπο στον ζωολογικό κήπο, προσπαθώντας να πετύχει την απελευθέρωσή του.

Την Πέμπτη, δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ αποφάσισε ότι ο Κααβάν πρέπει να απελευθερωθεί και διέταξε τους αρμόδιους να συζητήσουν με τη Σρι Λάνκα, προκειμένου να του βρουν «κατάλληλο καταφύγιο» εντός 30 ημερών.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, η Cher έγραψε στα social media ότι είναι «μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου». Σε διαδοχικές αναρτήσεις, ανέφερε ότι έκλαψε όταν έμαθε την απόφαση. Σε άλλη ανάρτηση, ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Πακιστάν.

Ο Κααβάν είχε φτάσει στο Πακιστάν όταν ήταν ενός έτους, ως δώρο από τη Σρι Λάνκα στον πρώην δικτάτορα, στρατηγό Ζία Ούλ Χακ. Όμως, από το 2002 άρχισαν να τον δένουν με αλυσίδες, επειδή οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου ανησυχούσαν για την επιθετικότητά του.

Ο ελέφαντας άρχισε να επιδεικνύει μεγαλύτερη δυσφορία όταν το 2012 πέθανε το ταίρι του, η Σαχέλι, που είχε φτάσει στο Ισλαμαμπάντ από το Μπαγκλαντές το 1990. Δεν του πήγαν άλλο ζώο, παρότι οι ελέφαντες είναι κοινωνικά ζώα και ο Κααβάν άρχισε να γίνεται γνωστός ως ο πιο μοναχικός ελέφαντας του Πακιστάν.

Τα προβλήματά του συνεχίστηκαν. Πέρυσι, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα φροντιστές του που διαπιστώθηκε ότι του έκλεβαν το φαγητό. Πριν από λίγους μήνες διαπιστώθηκε ότι αγριογούρουνα έμπαιναν στον χώρο του Κααβάν και έκλεβαν το ψωμί και τα φρούτα του. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο ελέφαντας είχε πάθει αφυδάτωση.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ