Νησιά Σολομώντα: Πλήρωμα πλοίου κατηγορείται ότι αποδέσμευσε στη θάλασσα 1.000 τόνους πετρελαίου

Νησιά Σολομώντα: Πλήρωμα πλοίου κατηγορείται ότι αποδέσμευσε στη θάλασσα 1.000 τόνους πετρελαίου Facebook Twitter
pixabay
0

Το πλήρωμα ενός φορτηγού πλοίου που μετέφερε πετρέλαιο κατηγορείται ότι αποδέσμευσε μια μεγάλη ποσότητα μαζούτ στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, ομάδα του πληρώματος φέρεται να έριξε περίπου 1.000 τόνους πετρελαίου στη θάλασσα κοντά μάλιστα από την ακτή, στα Νησιά Σολομώντα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το φορτηγό πλοίο, MV Quebec, με σημαία του Παναμά, που μετέφερε φορτίο για μια κινεζική εταιρεία, κατηγορείται για την εκφόρτωση μαζούτ στον κόλπο Graciosa στην επαρχία Temotu στα τέλη του Ιανουαρίου. Ο κυβερνήτης του Temotu, Clay Forau, δήλωσε ότι τα περισσότερα φορτηγά πλοία μολύνουν τακτικά τα νερά των Νήσων Σολομώντα.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα πλοία παραβαίνουν συνεχώς τους νόμους για τη θαλάσσια ρύπανση», δήλωσε ο Forau στον Guardian. «Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά, έγιναν αντιληπτοί». «Δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε, δεν μπορούμε να φάμε» καταγγέλλουν από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής που δίνουν μάχη με την τεράστια πετρελαιοκηλίδα.


Ο Forau είπε ότι οι τοπικές αρχές ασχολήθηκαν πρόσφατα με δύο περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένης ενός παλιού ναυαγίου, του MV Tremax, το οποίο βυθίστηκε κοντά στην περιοχή Lata, και εξακολουθεί να παρουσιάζει διαρροή πετρελαίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, στα Νησιά Σολομώντα, Thierry Nervale, δήλωσε ότι μια αρχική εκτίμηση της διαρροής του MV Quebec έδειξε ότι περίπου 1.000 τόνοι, πετρελαίου τύπου μαζούτ έχουν απορριφθεί στη θάλασσα και ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

«Για εμάς, είναι σαφές ότι πρόκειται για σκόπιμη ρύπανση των θαλασσών μας. Δεν είναι τυχαίο», είπε ο Nervale. Ο Nervale σημείωσε ακόμα ότι η πετρελαιοκηλίδα είχε περιοριστεί εντός ενός χιλιομέτρου, αλλά είχε μολύνει ολόκληρη την παραλία παρά το ότι διεξάγονται καθαρισμοί.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική παραγωγή αιολικής ενέργειας με τη χρήση χαρταετών - Από Έλληνες και Ινδούς ερευνητές

Περιβάλλον / Εναλλακτική παραγωγή αιολικής ενέργειας με τη χρήση χαρταετών - Από Έλληνες και Ινδούς ερευνητές

Χαρταετός 100-150 τ.μ μπορεί να παράγει δύο με τρία μεγαβάτ (MW) ηλεκτρικής ενέργειας - που ισοδυναμεί με την ισχύ μιας συμβατικής ανεμογεννήτριας ύψους 100 μέτρων.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ