Η Ινδία βίωσε τον πιο θερμό Απρίλιο των τελευταίων 122 ετών

Η Ινδία βίωσε τον πιο θερμό Απρίλιο των τελευταίων 122 ετών Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD) ανακοίνωσε σήμερα πως περιοχές στο βορειοδυτικό και στο κεντρικό τμήμα της χώρας κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες για τον μήνα Απρίλιο εδώ και 122 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IMD, οι μέγιστες θερμοκρασίες τον Απρίλιο κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κεντρική Ινδία, καθώς κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στους 37,8 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα, κατά μέσο όρο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ο υδράργυρος ανήλθε στους 35,9 βαθμούς Κελσίου, περίπου 3,4 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή επίπεδο.

«Αν δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη βορειοδυτική και στην κεντρική Ινδία, θα διαπιστώσετε ότι ήταν οι υψηλότερες εδώ και 122 χρόνια», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ινδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Μρουτιουντζάι Μοχαπάτρα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μοχαπάτρα προανήγγειλε πως οι πολιτείες Γκουτζαράτ, Ρατζαστάν, Παντζάμπ και Χαριάνα αναμένεται να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τον Μάιο. Προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι δεν θα κληθούν να αντέξουν τη ζέστη μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο μήνας Μάρτιος ήταν ο πιο θερμός που έχει γνωρίσει η Ινδία τα τελευταία 122 χρόνια.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των σχετιζόμενων με τη ζέστη επιπτώσεων, προειδοποιούν οι επιστήμονες, συνδέοντας την πρώιμη έναρξη ενός έντονου καλοκαιριού με την κλιματική αλλαγή.

Στο γειτονικό Πακιστάν, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, τον χειμώνα διαδέχτηκε το καλοκαίρι χωρίς να μεσολαβήσει άνοιξη, σημείωσε η υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Σέρι Ρέχμαν. 
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM
Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Περιβάλλον / Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Μετά από 40 χρόνια, η μικροσκοπική αράχνη Aulonia albimana εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ - Η ανακάλυψη θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές επανεμφανίσεις εξαφανισμένων ειδών στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM