Η αγκαλιά δυο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους και παρηγορούν ο ένας τον άλλο

Η αγκαλιά δυο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους και παρηγορούν ο ένας τον άλλο Facebook Twitter
© Tobias Baumgaertner/Instagram
0

Το 2020 έχει δώσει μερικές από τις πιο σπαρακτικές και δυνατές φωτογραφίες, ωστόσο η εικόνα δυο χήρων πιγκουίνων αγκαλιά ξεχώρισε στα Ocean Photograph Awards.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Μελβούρνη από τον Tobias Baumgaertner, φέρνοντας στον Γερμανό φωτογράφο το Community Choice Award του περιοδικού Oceanographic.

Όπως εξήγησε, του είπαν πως οι δυο πιγκουίνοι πρόσφατα είχαν χάσει τους συντρόφους τους και τους έβλεπαν συχνά να παρηγορούν ο ένας τον άλλο. 

Το St Kilda Pier στη Μελβούρνη περιλαμβάνει μια αποικία περίπου 1.400 μπλε πιγκουίνων, το  μικρότερο σε μέγεθος είδος με μέσο ύψος μόλις 33 εκατοστά και παρακολουθείται στενά από εθελοντές. 

«Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά. Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης», έγραψε ο Baumgaertner στο Instagram. 

Όπως εξηγεί, πέρασε τρεις νύχτες στην αποικία των πιγκουίνων πριν καταφέρει να αιχμαλωτίσει το ξεχωριστό στιγμιότυπο. 

«Καθώς δεν μπορούσα και ούτε επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε φωτισμό, και με τους μικροσκοπικούς πιγκουίνους να κινούνται συνεχώς, τρίβοντας τα πτερύγιά τους ο ένας στην πλάτη του άλλου, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω λήψη. Ωστόσο στάθηκα τυχερός σε μια τόσο όμορφη στιγμή».


Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ

Περιβάλλον / Πιγκουίνοι σε ρόλο «τοξικολόγων» εντόπισαν «παντοτινά χημικά» σε απομακρυσμένη περιοχή

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπως οι ακτές της Παταγονίας, τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» έχουν ήδη διεισδύσει στην άγρια ζωή
THE LIFO TEAM
ΦΑΛΑΙΝΑ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Περιβάλλον / Νεαρή γκρίζα φάλαινα πέθανε αφού κολύμπησε σε ποτάμι στην Ουάσινγκτον

Γκρίζα φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην Ουάσιγκτον, αφού διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα σε ποτάμι, σε ένα περιστατικό που οι επιστήμονες συνδέουν με την έλλειψη τροφής και τη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει το είδος
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Περιβάλλον / Έρευνα: Οι άνθρωποι υποτιμούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κλίμα - Ποιος ο ρόλος των σκυλιών

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παρερμηνεύουν ποιες καθημερινές τους επιλογές έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον, με τις πιο σημαντικές να υποτιμούνται
THE LIFO TEAM
Η απειλή του «Κομσομόλετς»: To σοβιετικό πυρηνικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια από τον βυθό εδώ και τέσσερις δεκαετίες

Περιβάλλον / Κομσομόλετς: To σοβιετικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια εδώ και δεκαετίες

Το K-278, το καμάρι του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού, εκπέμπει ραδιενεργό υλικό από τον Απρίλιο του 1989 που βυθίστηκε στη θάλασσα της Νορβηγίας, παίρνοντας μαζί του 42 μέλη του πληρώματος.
THE LIFO TEAM