Ένα ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων εκκόλαψε με επιτυχία ένα αυγό σε ενυδρείο της Ισπανίας.

 

Η Electra και η Viola υποδέχθηκαν τον υιοθετημένο τους νεοσσό στο ενυδρείο της Βαλένθια. Μέχρι τώρα το φύλο του νεοσσού δεν είναι γνωστό και θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν εξετάσεις αίματος για να εξακριβωθεί. Αυτές ωστόσο δεν θα μπορέσουν να γίνουν μέχρι ο νεαρός πιγκουίνος να φτάσει στην ηλικία των έξι εβδομάδων. 

 

Το ζευγάρι υιοθέτησε το αυγό από έναν άλλον πιγκουίνο. Ο νεοσσός είναι ένας από τους τρεις που γεννήθηκαν στην αποικία των πιγκουίνων γκεντού αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με τον Carlos Barros, υπεύθυνο του ενυδρείου για τα πτηνά, η Electra και η Viola αποτελούν ένα «εξαιρετικό ζευγάρι».

 

Ο ίδιος εξηγεί ότι το ζευγάρι ξεκίνησε να δείχνει κοινά σημάδια αναπαραγωγικής συμπεριφοράς, όπως το χτίσιμο της δικής τους φωλιάς με πέτρες. Έτσι οι υπεύθυνοι του ενυδρείου αποφάσισαν να τους δώσουν ένα αυτό για να το εκκολάψουν. 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων εκκολάπτουν αυγά και υιοθετούν τους νεοσσούς.

 

Πριν έναν χρόνο περίπου, ενυδρείο του Λονδίνου ανέφερε ότι ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων θα αναθρέψει τον πρώτο νεοσσό ουδέτερου γένους ενώ οι αρσενικοί πιγκουίνοι Sphen και Magic του Sea Life Aquarium στο Σίδνεϊ επί δύο χρονιές υιοθετούν αυγά για να τα εκκολάψουν

 

 

Με πληροφορίες από Unilad