Ένας αντικοινωνικός σπάνιος πιγκουίνος είναι το φετινό «Πτηνό της Χρονιάς» στη Νέα Ζηλανδία

Ένας αντικοινωνικός σπάνιος πιγκουίνος είναι το φετινό «Πτηνό της Χρονιάς» στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Ένας πιγκουίνος υπό εξαφάνιση είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού Bird of the Year στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Πιγκουίνος των Αντιπόδων Νήσων, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο είδος, κατάφερε να κερδίσει τους υπόλοιπους πέντε αντιπάλους του επικρατώντας στον διαγωνισμό, που διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια. 

Με μόλις 225 ζεύγη να έχουν απομείνει στην Νέα Ζηλανδία, θεωρείται το σπανιότερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με ειδικούς πρόκειται για ένα αντικοινωνικό πτηνό που επικοινωνεί μέσω μιας τσιριχτής κραυγής.

Στον διαγωνισμός κατάφερε να συγκεντρώσει 12.022 από τις συνολικά 43.460 ψήφους, ανέφεραν οι διοργανωτές. Η Forest & Bird, περιβαλλοντική οργάνωση πίσω από τον διαγωνισμό, σχολίασε πως η νίκη του πιγκουίνου απέναντι στο πτηνό Κακάπο και περσινό νικητή ήταν «τεράστια ανατροπή». 

«Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα τόσο καταπληκτικά πτηνά υπό εξαφάνιση ήταν τόσο μικρή, που φέτος ήταν αδύνατο να προβλέψουμε τον νικητή»,είπε η Μέγκαν Χάμπσερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο διαγωνισμός Bird of the Year αποτελεί κάθε χρόνο εθνική υπόθεση στη Νέα Ζηλανδία, με τις συμμετέχουσες ομάδες να ενοικιάζουν μέχρι πινακίδες, φτιάχνοντας ταυτόχρονα διαφημιστικά βίντεο για να τον διαδώσουν.

«Το Bird of the Year έχει γίνει εθνικό πάθος. Ευχαριστούμε όλους όσοι ακούραστα και με ζήλο διαφήμισαν τα πιο περίεργα χαρακτηριστικά του αγαπημένου πτηνού τους παγκοσμίως», σχολίασε η Χάμπσερ.

Τον φετινό νικητή του διαγωνισμού συνεχάρη και η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Οι Πιγκουίνοι των Αντιπόδων Νήσων έχουν ύψος περίπου 65 εκατοστά και βάρος 5 κιλά. Παρόλο που τον περισσότερο καιρό παραμένουν σιωπηλοί, όταν ζευγαρώνουν βγάζουν μια διαπεραστική κραυγή. 

Ειδικοί προειδοποιούν πως το συγκεκριμένο είδος κινδυνεύει με εξαφάνιση, αν δεν γίνει κάτι να προστατευτεί το οικοσύστημά τους, καθώς αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές, ανάμεσά τους την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη τροφής, το να πιαστούν σε δίχτυα ψαράδων αλλά και την ανθρώπινη παρουσία.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Coolcationing: Tι σημαίνει και πώς επηρεάζει την Ελλάδα - Πώς ο καύσωνας διώχνει τους τουρίστες

Περιβάλλον / Coolcationing: Tι σημαίνει και πώς επηρεάζει την Ελλάδα - O καύσωνας διώχνει τους τουρίστες;

Οι βόρειες χώρες, που φαντάζουν ως πιο ελκυστικές σε περιόδους παρατεταμένου καύσωνα, δεν μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος του τουρισμού λόγω τις έλλειψης υποδομών
LIFO NEWSROOM