Ένας αντικοινωνικός σπάνιος πιγκουίνος είναι το φετινό «Πτηνό της Χρονιάς» στη Νέα Ζηλανδία

Ένας αντικοινωνικός σπάνιος πιγκουίνος είναι το φετινό «Πτηνό της Χρονιάς» στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Ένας πιγκουίνος υπό εξαφάνιση είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού Bird of the Year στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Πιγκουίνος των Αντιπόδων Νήσων, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο είδος, κατάφερε να κερδίσει τους υπόλοιπους πέντε αντιπάλους του επικρατώντας στον διαγωνισμό, που διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια. 

Με μόλις 225 ζεύγη να έχουν απομείνει στην Νέα Ζηλανδία, θεωρείται το σπανιότερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με ειδικούς πρόκειται για ένα αντικοινωνικό πτηνό που επικοινωνεί μέσω μιας τσιριχτής κραυγής.

Στον διαγωνισμός κατάφερε να συγκεντρώσει 12.022 από τις συνολικά 43.460 ψήφους, ανέφεραν οι διοργανωτές. Η Forest & Bird, περιβαλλοντική οργάνωση πίσω από τον διαγωνισμό, σχολίασε πως η νίκη του πιγκουίνου απέναντι στο πτηνό Κακάπο και περσινό νικητή ήταν «τεράστια ανατροπή». 

«Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα τόσο καταπληκτικά πτηνά υπό εξαφάνιση ήταν τόσο μικρή, που φέτος ήταν αδύνατο να προβλέψουμε τον νικητή»,είπε η Μέγκαν Χάμπσερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο διαγωνισμός Bird of the Year αποτελεί κάθε χρόνο εθνική υπόθεση στη Νέα Ζηλανδία, με τις συμμετέχουσες ομάδες να ενοικιάζουν μέχρι πινακίδες, φτιάχνοντας ταυτόχρονα διαφημιστικά βίντεο για να τον διαδώσουν.

«Το Bird of the Year έχει γίνει εθνικό πάθος. Ευχαριστούμε όλους όσοι ακούραστα και με ζήλο διαφήμισαν τα πιο περίεργα χαρακτηριστικά του αγαπημένου πτηνού τους παγκοσμίως», σχολίασε η Χάμπσερ.

Τον φετινό νικητή του διαγωνισμού συνεχάρη και η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Οι Πιγκουίνοι των Αντιπόδων Νήσων έχουν ύψος περίπου 65 εκατοστά και βάρος 5 κιλά. Παρόλο που τον περισσότερο καιρό παραμένουν σιωπηλοί, όταν ζευγαρώνουν βγάζουν μια διαπεραστική κραυγή. 

Ειδικοί προειδοποιούν πως το συγκεκριμένο είδος κινδυνεύει με εξαφάνιση, αν δεν γίνει κάτι να προστατευτεί το οικοσύστημά τους, καθώς αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές, ανάμεσά τους την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη τροφής, το να πιαστούν σε δίχτυα ψαράδων αλλά και την ανθρώπινη παρουσία.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια, το τάισμα ενός προστατευόμενου είδους με τροφές που δεν αποτελούν την φυσιολογική του διατροφή, αποτελεί όχληση και απαγορεύεται από τον νόμο»
NEWSROOM
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM
Αρκούδα με 4 μικρά σε χωριό της Μακεδονίας - Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση σε κατοικημένες περιοχές

Περιβάλλον / Καστοριά: Αρκούδες κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά - 'Ερχονται γιατί ωρίμασαν τα κεράσια, λένε κάτοικοι

Βίντεο καταγράφουν τα ζώα στις κατοικημένες περιοχές - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται
NEWSROOM