Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του

Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του Facebook Twitter
Φωτογραφία: JONES BOATYARD
0

Αποφασισμένος να βοηθήσει έναν κύκνο να γίνει μητέρα για πρώτη φορά είναι ένας άνδρας στην Αγγλία, που  έφτιαξε μία σχεδία για να σώσει τη φωλιά και τα αυγά.

Ο Ρομπ Άνταμσον διαπίστωσε πως ο κύκνος είχε προβλήματα καθώς η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει στο Σεντ Άιβς, στο Κεϊμπριτζσάιρ το βράδυ της Παρασκευής. Ο άνδρας προσέχει τον κύκνο εδώ και δέκα χρόνια στο Jones Boatyard, μία μαρίνα όπου ζει και εργάζεται και έχει δει τα αβγά του να καταστρέφονται από τις πλημμύρες και τις αλεπούδες.

«Είναι ο πιο άτυχος κύκνος, έπρεπε να εξασφαλίσω πως θα επιβιώσουν», είπε. Ο Άνταμσον ζει σε ένα σκάφος στον ποταμός Great Ouse, διαπίστωσε, αργά το βράδυ, πως το νερό απειλούσε τη φωλιά του κύκνου. Στο σκοτάδι κατάφερε να φτιάξει μία αυτοσχέδια σχεδία και να τοποθετήσει εκεί τη φωλιά, όπως επίσης τον κύκνο και τα εννέα αυγά.

«Υποτίθεται πως δεν πρέπει να ανακατεύεσαι αλλά πλέον είχαμε βρεθεί στο σημείο όπου όλα τα αυγά θα καταστρέφονταν. Δεν μπορούσα να πάω για ύπνο γνωρίζοντάς το. Ήξερα πως θα το μετάνιωνα αν δεν έκανα τίποτα για να τα σώσω», είπε ο άνδρας προσθέτοντας πως το ζευγάρι των κύκνων παρακολουθούσε αλλά δεν του επιτέθηκε. «Νομίζω πως ήξεραν ότι ήμουν η ελπίδα τους.» Έδεσε τη σχεδία με ένα μακρύ σκοινί ώστε να τη μετακινήσει εάν χρειαστεί.

Ο Άνταμσον, 42 ετών, γνωστός ως «the swan man» είχε στο παρελθόν μεγαλώσει ένα ορφανό νεογνό κύκνου, που ονόμασε Σιντ και αργότερα, παρότι προσπάθησε να το απελευθερώσει, ο κύκνος συνέχισε να επιστρέφει σε εκείνον. Δεν έχει δει τον Σιντ για πολλά χρόνια αλλά είναι αισιόδοξος πως θα τον δει ξανά.

«Μετά τον Σιντ έχω μία ειδική θέση στην καρδιά μου για τους κύκνους και παρακολουθώ αυτό το ζευγάρι να αποτυγχάνει τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε προσθέτοντας πως έφτιαξε και έναν φράχτη για να κρατήσει τις αλεπούδες μακριά. «Ήθελα να τα καταφέρουν αυτή τη φορά.»

Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του Facebook Twitter
Ο Ρομπ Άνταμσον και ο Σιντ Φωτογραφία: ROB ADAMSON

Εκτιμά πως τα αυγά θα σκάσουν αυτή την εβδομάδα και τα παρακολουθεί από κοντά. «Γι' αυτό είμαι εδώ, ζω δίπλα στο νερό. Είμαι σε έναν ονειρεμένο κόσμο με όλη αυτή την άγρια ζωή», λέει. «Δεν θα αντάλλαζα το σκάφος μου ούτε με ένα σπίτι 10 εκατ. λιρών». 
 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM