Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του

Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του Facebook Twitter
Φωτογραφία: JONES BOATYARD
0

Αποφασισμένος να βοηθήσει έναν κύκνο να γίνει μητέρα για πρώτη φορά είναι ένας άνδρας στην Αγγλία, που  έφτιαξε μία σχεδία για να σώσει τη φωλιά και τα αυγά.

Ο Ρομπ Άνταμσον διαπίστωσε πως ο κύκνος είχε προβλήματα καθώς η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει στο Σεντ Άιβς, στο Κεϊμπριτζσάιρ το βράδυ της Παρασκευής. Ο άνδρας προσέχει τον κύκνο εδώ και δέκα χρόνια στο Jones Boatyard, μία μαρίνα όπου ζει και εργάζεται και έχει δει τα αβγά του να καταστρέφονται από τις πλημμύρες και τις αλεπούδες.

«Είναι ο πιο άτυχος κύκνος, έπρεπε να εξασφαλίσω πως θα επιβιώσουν», είπε. Ο Άνταμσον ζει σε ένα σκάφος στον ποταμός Great Ouse, διαπίστωσε, αργά το βράδυ, πως το νερό απειλούσε τη φωλιά του κύκνου. Στο σκοτάδι κατάφερε να φτιάξει μία αυτοσχέδια σχεδία και να τοποθετήσει εκεί τη φωλιά, όπως επίσης τον κύκνο και τα εννέα αυγά.

«Υποτίθεται πως δεν πρέπει να ανακατεύεσαι αλλά πλέον είχαμε βρεθεί στο σημείο όπου όλα τα αυγά θα καταστρέφονταν. Δεν μπορούσα να πάω για ύπνο γνωρίζοντάς το. Ήξερα πως θα το μετάνιωνα αν δεν έκανα τίποτα για να τα σώσω», είπε ο άνδρας προσθέτοντας πως το ζευγάρι των κύκνων παρακολουθούσε αλλά δεν του επιτέθηκε. «Νομίζω πως ήξεραν ότι ήμουν η ελπίδα τους.» Έδεσε τη σχεδία με ένα μακρύ σκοινί ώστε να τη μετακινήσει εάν χρειαστεί.

Ο Άνταμσον, 42 ετών, γνωστός ως «the swan man» είχε στο παρελθόν μεγαλώσει ένα ορφανό νεογνό κύκνου, που ονόμασε Σιντ και αργότερα, παρότι προσπάθησε να το απελευθερώσει, ο κύκνος συνέχισε να επιστρέφει σε εκείνον. Δεν έχει δει τον Σιντ για πολλά χρόνια αλλά είναι αισιόδοξος πως θα τον δει ξανά.

«Μετά τον Σιντ έχω μία ειδική θέση στην καρδιά μου για τους κύκνους και παρακολουθώ αυτό το ζευγάρι να αποτυγχάνει τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε προσθέτοντας πως έφτιαξε και έναν φράχτη για να κρατήσει τις αλεπούδες μακριά. «Ήθελα να τα καταφέρουν αυτή τη φορά.»

Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του Facebook Twitter
Ο Ρομπ Άνταμσον και ο Σιντ Φωτογραφία: ROB ADAMSON

Εκτιμά πως τα αυγά θα σκάσουν αυτή την εβδομάδα και τα παρακολουθεί από κοντά. «Γι' αυτό είμαι εδώ, ζω δίπλα στο νερό. Είμαι σε έναν ονειρεμένο κόσμο με όλη αυτή την άγρια ζωή», λέει. «Δεν θα αντάλλαζα το σκάφος μου ούτε με ένα σπίτι 10 εκατ. λιρών». 
 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καλαμαριά: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό» λέει η δήμαρχος

Περιβάλλον / Ακόμη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καλαμαριά: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό» λέει η δήμαρχος

«Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο» τόνισε η Χρύσα Αράπογλου
LIFO NEWSROOM
Λαπωνία: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Η υπενθύμιση του Άγιου Βασίλη

Περιβάλλον / Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη Φινλανδία: «Βεβαιωθείτε ότι οι τάρανδοι έχουν νερό» λέει ο Άγιος Βασίλης

Αυτό το καλοκαίρι η βόρεια Φινλανδία βιώνει θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου - Οι ειδικοί εξηγούν ότι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ
LIFO NEWSROOM
Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Περιβάλλον / Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία για τη θαλάσσια ζωή, ενώ καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες προκαλούν νεκρούς και καταστροφές στη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Περιβάλλον / Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση φυσικού αερίου – Η πρακτική ισοδυναμεί σε ρύπους με το αποτύπωμα της Γαλλίας
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM