Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Βρετανία: Συνελήφθη 16χρονος για το κόψιμο του δέντρου των «Ρομπέν των Δασών» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter - X - Twice Brewed Brew Co
0

Ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του πιο διάσημου δέντρου της Βρετανίας. 

Σύμφωνα με τον Guardian το ανήλικο αγόρι συνελήφθη για «πρόκληση εγκληματικής ζημίας» σε σχέση με την κοπή του 300 ετών δέντρου Sycamore Gap στη βόρεια Αγγλία, το οποίο αποκαλούνταν δέντρο του «Ρομπέν των Δασών».

«Το αγόρι τελεί υπό κράτηση και βοηθά τους αστυνομικούς στις έρευνές τους», ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της Νορθάμπρια.

Οι ντόπιοι και οι αρχές του εθνικού πάρκου δήλωσαν ότι «δυσκολεύονται να δουν τη λογική» στην καταστροφή του δέντρου που έχει γίνει εδώ και καιρό «κομμάτι του DNA αυτής της περιοχής» και έχει περάσει από χιλιάδες αλλαγές εποχών.

Το δέντρο, που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 300 ετών, έγινε διάσημο όταν εμφανίστηκε στην ταινία του 1991 «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών», με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κοπή ήταν σκόπιμη πράξη βανδαλισμού. Ο υπαστυνόμος Κέβιν Γουόρινγκ της αστυνομίας της Νορθάμπρια δήλωσε την Πέμπτη: «Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης ορόσημο και τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) γεγονότα προκάλεσαν σοβαρό σοκ, θλίψη και θυμό στην τοπική κοινότητα και όχι μόνο. Μετά από αυτόν τον βανδαλισμό ξεκίνησε αμέσως έρευνα και σήμερα το απόγευμα έχουμε ήδη συλλάβει έναν ύποπτο σε σχέση με τις έρευνές μας».

«Το Sycamore Gap ψηφίστηκε ως το "δέντρο της χρονιάς" το 2016 στα βραβεία του Woodland Trust και αγαπήθηκε πολύ από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η αρχή του εθνικού πάρκου Νορθάμπερλαντ θα ήθελε να ζητήσει από το κοινό να μην επισκεφθεί το σημείο αυτή τη στιγμή, ενώ συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να εντοπίσουμε τι έχει συμβεί και να κάνουμε την τοποθεσία ασφαλή», επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, πλέον μένουν μόνον οι ρίζες από το δέντρο, με την τοπική αστυνομία να έχει ξεκινήσει τις έρευνες για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Περιβάλλον / «Αποικιοκρατία αποβλήτων»: Η Γερμανία πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πλαστικών αποβλήτων

Ακτιβιστές χαρακτηρίζουν το φαινόμενο «αποικιοκρατία αποβλήτων», υποστηρίζοντας ότι οι ανεπτυγμένες χώρες μεταφέρουν το περιβαλλοντικό κόστος σε λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες
THE LIFO TEAM
ΧΙΟΝΙ ΒΟΥΝΟ

Περιβάλλον / Πανεπιστήμιο του Cambridge: Μελέτη αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στα ελληνικά βουνά τα τελευταία 40 χρόνια

Τις τελευταίες δεκαετίες κάτι έχει αλλάξει δραματικά στα βουνά της χώρας μας, επηρεάζοντας τη γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα κατά τους ξηρούς θερινούς μήνες
THE LIFO TEAM