ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο κρύβει την αλήθεια για τον Αμαζόνιο

Δάσος Αμαζονίου Facebook Twitter
AP Photo/Leo Correa/αρχείου
0

Η αποψίλωση των δασών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας αυξήθηκε κατά 22% το περασμένο έτος στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006. 

Αυτό δείχνει ετήσια έρευνα της κυβέρνησης, υποβαθμίζοντας τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου ότι η χώρα περιορίζει την παράνομη υλοτομία. Πρόκειται για αύξηση κατά 22% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2020.

Η διαστημική ερευνητική υπηρεσία της Βραζιλίας, INPE ανέφερε ότι η αποψιλωμένη δασική στη ζούγκλα του Αμαζονίου ανήλθε σε 13.235 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιουλίου 2021. 

«Η κυβέρνηση πήγε στην Cop26 γνωρίζοντας τα δεδομένα αποψίλωσης και τα απέκρυψε», δήλωσε η βραζιλιάνικη ομάδα υπεράσπισης, Climate Observatory. Πηγή με γνώση του θέματος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είχε τα δεδομένα στα χέρια της πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για εμάς και πρέπει δράσουμε πιο δυναμικά σε σχέση με αυτά τα εγκλήματα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Joaquim Pereira Leite σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την καταστροφή.

Τα στοιχεία θέτουν επίσης αμφιβολίες για την υπογραφή της Βραζιλίας σε μια παγκόσμια δέσμευση με περισσότερα από 100 άλλα έθνη για την εξάλειψη της αποψίλωσης των δασών παγκοσμίως έως το 2030, που επίσης ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Ορισμένοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, αν καταστραφεί αρκετό δάσος, θα μπορούσε να στεγνώσει και να μετατραπεί σε σαβάνα. Αυτό θα απελευθερώσει τεράστιες ποσότητες άνθρακα, διασφαλίζοντας ουσιαστικά ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Με πληροφορίες Guardian

Περιβάλλον
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ