Κάτοικοι στον Ασπρόπυργο καταγγέλλουν ότι τοξικοί καπνοί αναδύονται από τη γη σε περιοχή όπου είναι θαμμένα σκουπίδια. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η καθημερινότητα των κατοίκων από το καλοκαίρι όταν και ξέσπασε μία φωτιά στην περιοχή. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψη χώματος, όμως λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε να αναδύεται αυτός ο καπνός, με την κατάσταση να συνεχίζεται μέχρι τώρα. 

 

Κάτοικος που μίλησε στο Open, σημείωσε πως «υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι χώροι στην περιοχή».

 

«Κάνουμε έκκληση για τη ζωή μας! [...] Κάνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να κοιτάξουν και τη δικιά μας ζωής. Απ' ότι βλέπετε η Δυτική Αττική για ορισμένους αντιμετωπίζεται ως σκουπιδότοπος της Αττικής. Πρέπει αυτό επιτέλους να σταματήσει. Υπάρχει και εδώ ζωή» τόνισε.

 

 

Σε παρέμβαση του, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, επεσήμανε πως τα «χέρια μας [του δήμου] είναι δεμένα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις».

 

«Από την πρώτη στιγμή, και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα, έχουμε πράξει τα δέοντα. Ενημερώσαμε την Περιφέρεια [...] και η Περιφέρεια έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία, χωρίς να έχει γίνει τίποτα από την οργανωμένη πολιτεία [...] δεν έχουμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τα υλικά αυτά. Δεν έχουμε ερευνήσει την τοξικότητα, πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Έχουμε ενημερώσει και δεν έχουν απαντήσει» σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.