Πολωνία: Λαθροκυνηγοί τρόμαξαν ελάφια με κροτίδες και τα οδήγησαν σε πνιγμό

Πολωνία: Λαθροκυνηγοί τρόμαξαν ελάφια με κροτίδες και τα οδήγησαν σε πνιγμό Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου - ΕΡΑ
0

Ένα κοπάδι ελαφιών στην Πολωνία οδηγήθηκε σε πνιγμό από λαθροκυνηγούς. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, οι λαθροκυνηγοί φόβισαν τα ζώα με κροτίδες και τα οδήγησαν σε μία παγωμένη λίμνη. Ο λεπτός πάγος έσπασε και πολλά από τα ελάφια πνίγηκαν. Οι διασώστες, από την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Στσέτσιν, κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανά από τη λίμνη 13 ελάφια, δένοντάς τα με σκοινιά, αλλά υπολογίζεται πως περίπου 19 πνίγηκαν.

«Πάνω από 20 ελάφια έπεσαν στο νερό εξαιτίας της βλακείας κάποιου, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Οι διασώστες και εγώ βάλαμε τα κλάματα», ανέφερε ο Arkadiusz Borowski, ένας κυνηγός από την περιοχή που πήρε μέρος στην επιχείρηση. Παράλληλα έκανε λόγο για καταγγελία του εγκλήματος και αποκάλυψε πως έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των εμπλεκομένων και οι πινακίδες των οχημάτων τους. 

Οι διασώστες ανέσυραν τα νεκρά ζώα ώστε να μη μολυνθεί η λίμνη. Το γεγονός ότι τα ζώα ήταν σε κοπάδι δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, ωστόσο ολοκληρώθηκε μετά από «σκληρή προσπάθεια». 

 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM